Sveiki ir gražūs dantys – ne privalumas, o būtinybė

Graži šypsena ir sveiki dantys kiekvienam iš mūsų yra ypač svarbūs ne tik dėl estetinio vaizdo. Apie dantų gydymą ir protezavimą pasakojo odontologijos centro „Laudenta“, įsikūrusio Kauno g. 19, Utenoje, gydytojai odontologai.

Dantų plombavimas – dažniausiai odontologo kabinete atliekama procedūra

Terapinis dantų gydymas, vadinamasis dantų plombavimas, odontologo kabinete dažniausiai atliekama procedūra. Šios procedūros metu gręžiant yra pašalinami karioziniai audiniai ir susidariusi ertmė yra uždaroma plombinėmis medžiagomis.
„Priklausomai nuo danties pažeidimo ir siekiamo estetinio vaizdo, klinikoje naudojame šviesoje kietėjančius kompozitus, stiklojonomerines plombas (pieniniams dantukams) ir estetiniam plombavimui skirtas medžiagas, pasižyminčias ypatingu skaidrumu bei estetika”, – vardijo gydytoja odontologė Rūta Kairiūkštytė.
Jei laiku nesikreipiama į gydytoją odontologą ir ėduonis negydomas, šis gali sukelti danties skausmą (nervo uždegimą), kuris negydomas progresuoja į viršutinį periodontitą, kurio metu galimas tinimas ir skausmas. Taigi kuo anksčiau pašalinamas ėduonis, tuo trumpesnis ir lengvesnis gydymas.

Dantų netekimo pasekmės

Dėl prastos asmeninės burnos higienos, įsisenėjusio ėduonies bei komplikacijų, odontologinių ligų (periodonto, ginvito ir kt.), nelaimingų atsitikimų ar traumų netenkame vieno ar net visų dantų. Praradus dantis ne visi skuba pas gydytoją odontologą. Retas kuris žino, kad dantų netekimas sukelia tiek daug problemų.
„Dantų netekimas sukelia pacientui ne tik fiziologinių, bet ir psichologinių problemų: sunku tinkamai sukramtyti maistą, dėl ko gali varginti virškinimo problemos, didesnė apkrova tenka šalia esantiems dantims, kurie laikui bėgant pradeda greičiau dilti, prarastų dantų vietose pradeda nykti kaulas ir prarandama veido estetika. Protezuojant dantis šių nepatogumų galima išvengti”, – pabrėžė gydytojas odontologas Lukas Zinkevičius.

„Laudenta“ sudariusi sutartį su Teritorine ligonių kasa – galimybė dantis protezuoti nemokamai

Odontologijos centre „Laudenta” pacientams siūlomi išimami dantų protezai (dantų plokštelės, atraminiai lanko protezai) ir neišimami dantų protezai (vainikėliai, tiltai, įklotai bei užklotai) iš metalo keramikos, cirkonio ar bemetalės „Emax” keramikos.
„Pirminės konsultacijos metu, įvertinę paciento burnos ertmės būklę ir atsižvelgę į jo asmeninius pageidavimus bei finansines galimybes, sudarome gydymo planą: išsamiai aptariami įvairūs galimi dantų atkūrimo būdai, gydymo trukmė, eiga ir kaina. Dantų protezavimo planas yra sudaromas kiekvienam pacientui individualiai”, – teigė gydytoja odontologė Ingrida Rakauskaitė.
Odontolologijos centras „Laudenta” yra sudaręs sutartį su Teritorine ligonių kasa, kuri suteikia galimybę atlikti kompensuojamas protezavimo paslaugas iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo. Šia nemokamo protezavimo galimybe gali pasinaudoti senatvės pensininkai, vaikai iki 18 metų bei neįgalūs asmenys.
„Norime visiems priminti, kad dantis geriau gydyti, nei protezuoti, tad raginame nelaukti, kol dantų skausmas taps nepakeliamas, ir užsiregistruoti profilaktiniam dantų būklės patikrinimui jau šiandien. Be dantų plombavimo ir protezavimo, naudodamiesi mikroskopu gydome ir pergydome dantų šaknų kanalus, breketais ir plokštelėmis tiesiname dantis, jei reikia – implantuojame dantis”, – pabrėžė gydytojas odontologas Justinas Kosteckas. „Naudojant implantus galima atkurti vieną arba visus prarastus dantis, tiesa, nereikės sriegti tiek implantų, kiek netekote dantų – užteks vos 4 implantų vienam žandikauliui ir galėsite džiaugtis plačia šypsena”, – baigė pokalbį gydytoja odontologė Vida Laurinonienė.

Odontologijos centras „Laudenta” yra įsikūręs Kauno g. 19, Utenoje. Telefonas pasiteirauti arba registruotis +370 647 28 899. Daugiau informacijos www.laudenta.lt.

Autoriaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas