Nuotraukų konkurso apdovanojimuose – ne tik laimėtojai, bet ir jų šeimos

Valstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) ir visos teritorinės ligonių kasos, siekdamos priminti, koks svarbus šeimos sveikatai yra šeimos gydytojas, kaip svarbu rūpintis sveikata ir daryti viską, kad neužkluptų ligos, vasario–kovo mėn. organizavo 5–12 klasių mokinių nuotraukų konkursą „Sveika šeima”, kuriame kartu su Lietuvos spaudos fotografų klubu (LSFK) kvietė dalyvauti visus Lietuvos mokinius. Jau susumuoti konkurso rezultatai ir gegužės 12-ą, minint Tarptautinę šeimos dieną, apdovanoti jo laimėtojai. Iš viso konkurse dalyvavo apie 200 šalies mokinių.

Panevėžio teritorinė ligonių kasa (TLK) paskelbė ir apdovanojo konkurso laimėtojus iš Panevėžio ir Utenos apskričių savivaldybių, įamžinusius savo šeimos laisvalaikį ir užsiėmimus, rodančius, kaip šeimoje rūpinamasi jos narių sveikata, taip pat atvaizdavusius šeimos gydytojo vaidmenį kuriant jų šeimos sveikatą.
Konkurso komisijos pirmininkas, Panevėžio TLK direktorius Jonas Narbutas pasveikino į Panevėžio miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro (VSB) salę gausiai susirinkusius laimėtojus ir jų šeimos narius, pasidžiaugė, kad sulaukta beveik pusšimčio konkurso dalyvių iš 24 mokyklų, 11 savivaldybių. Nors fotografuoti šeimos gydytojų dauguma neišdrįso, nuotraukose atsispindėjo tai, kas padeda šeimai būti sveika.
Susirinkusiesiems priminta, kad šeimos gydytojas – svarbiausias medikas, pirmasis pagalbininkas ir patarėjas, pas kurį skubama tam, kad patartų, kaip sveikai gyventi, patikrintų dėl pačių klastingiausių ligų, kasmet patikrintų vaikų sveikatą ir išduotų pažymą, paskiepytų, gydytų ūmias ir lėtines ligas ir kt. Būtent šiam gydytojui dideli ir maži pirmiausia turėtų patikėti visas sveikatos problemas, nes jo funkcija – spręsti didžiąją dalį tų problemų. Šeimos pakviestos lankytis pas šeimos gydytoją ir profilaktiškai tikrintis sveikatą bent kartą per metus.
Konkurso komisijos narys fotomenininkas Saulius Saladūnas palinkėjo, kad šeimos gydytojams beliktų spręsti tik 20 proc. gyventojų problemų, o likusiomis rūpintųsi patys gyventojai.
Panevėžio miesto savivaldybės VSB visuomenės sveikatos specialistė Giedrė Kundrotienė pridūrė, kad šeimoms tikrai trūksta fizinio aktyvumo, bendravimo, tad smagu, kad į renginį atvykusios šeimos, priešingai, yra aktyvios ir bendraujančios.
Konkurso komisijos pirmininko pavaduotojas, LSFK narys Andrius Repšys pastebėjo, kad konkurso tema – gana sudėtinga, bet įdomi. Sudėtinga todėl, kad daug dirbančius šeimos gydytojus nufotografuoti sunku, tačiau apskritai įdomu pamatyti, kaip jaunimas mato ir fiksuoja pasaulį.
J. Narbutas konkurso komisijos nariams svečiams įteikė padėkos raštus ir Panevėžio TLK metraščius, taip pat padėkos raštas įteiktas Panevėžio miesto savivaldybės VSB direktorei Sonatai Steniulienei ir visam biuro kolektyvui už nuolatinį geranorišką bendradarbiavimą ir pavyzdinę partnerystę.
Panevėžio r. Ramygalos gimnazijos fotografijos būrelio „Pasaulis per objektyvą” vadovė Viktorija Paškevičienė apdovanota padėkos raštu, Panevėžio TLK reprezentacine dovana, metraščiu ir LSFK klubo prizu – fotografijos albumu už mokinių motyvavimą mylėti fotografiją ir skatinimą aktyviai dalyvauti nuotraukų konkurse. Padėkos raštas, Panevėžio TLK reprezentacinė dovana ir metraštis įteikti ir Zarasų r. Turmanto pagrindinės mokyklos mokytojai Giedrei Mičiūnienei.

Moksleivių nuotraukų konkurso „Sveika šeima” pagrindine prizininke ir VLK prizo (Go Pro kameros) laimėtoja tapo Gabrielė Žilinskaitė, Kupiškio Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos I kl. mokinė. Ji apdovanota Panevėžio TLK direktoriaus padėkos raštu, įstaigos metraščiu, Lietuvos spaudos fotografų klubo prizu – fotografijos albumu.

Panevėžio TLK nugalėtojai pagal savivaldybes:

Laura Dundulytė, Anykščių Jono Biliūno gimnazija, III kl.;
Armina Gedgaudaitė, Panevėžio r. Ramygalos gimnazija, III kl.;
Ditas Šidlauskas, Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazija, 5 kl.;
Martyna Griciutė, Kupiškio Povilo Matulionio progimnazija, 5 kl.;
Agnė Kazlauskaitė, Molėtų gimnazija, IV kl.;
Lina Česnakaitė, Panevėžio Kazimiero Paltaroko gimnazija, IV kl.;
Rugilė Kancytė, Panevėžio r. Ramygalos gimnazija, III kl. (ir „Ankstyvosios kregždės” prizo laimėtoja);
Gabrielius Guokas, Panevėžio „Ąžuolo” progimnazija, 5 kl.;
Gabija Dovydėnaitė, Rokiškio r. Pandėlio gimnazija, 6 kl.;
Gustė Andrijauskaitė, Utenos Dauniškio gimnazija, I kl.;
Augintas Čižys, Visagino technologijos ir verslo profesinio mokymo centras, 12 kl.;
Eglė Levandavičiūtė, Zarasų „Ąžuolo” gimnazija, II kl.
Nugalėtojai apdovanoti Panevėžio TLK direktoriaus padėkos raštais, įstaigos metraščiais, specialiaisiais Panevėžio TLK prizais – išmaniosiomis apyrankėmis ir Lietuvos spaudos fotografų klubo prizu – fotografijos albumu.

Socialinių partnerių įsteigtų prizų laimėtojai:

Ditas Šidlauskas – UAB Ignalinos sveikatos centro prizas;
Martyna Griciutė, Kamilė Maračinskaitė (Rokiškio r. Juodupės gimnazija, I kl.), Jogintas Čižys (Visagino ,,Žiburio” pagrindinė mokykla, 7 kl.) – Rokiškio rajono savivaldybės VSB prizas;
Lina Česnakaitė – Panevėžio kino centro „Garsas” prizas;
Gabrielius Guokas, Danyla Navickas (Panevėžio „Vyturio” progimnazija, 6 kl.) – Panevėžio miesto savivaldybės VSB prizas;
Gabrielė Kancytė, Jonas Kievinas (Panevėžio r. Ramygalos gimnazija, III kl.) – Panevėžio rajono savivaldybės VSB prizas;
Gabrielė Žilinskaitė, Gustė Andrijauskaitė, Rita Kuliešaitė (Anykščių Jono Biliūno gimnazija, I kl.), Samanta Aleinikovaitė (Rokiškio r. Kamajų Antano Strazdo gimnazija, IV kl.) – VšĮ „Sveikatos oazė” prizas;
Ana Pankratjeva (Zarasų r. Turmanto pagrindinė mokykla, 6 kl.) – Ignalinos r. savivaldybės VSB prizas ir Panevėžio TLK prizas;
Rapolas Tamoševičius (Zarasų Pauliaus Širvio progimnazija, 6 kl.), Ričardas Zavackas (Zarasų r. Turmanto pagrindinė mokykla, 10 kl.), Giedrė Garšanova (Zarasų r. Turmanto pagrindinė mokykla, 9 kl.), Marija Chaževskaja, Elvina Umbrasaitė, Robertas Vrublevičs, Andrejus Pankratjevas, Vitalijus Rolikas, Arvydas Šukštul (Zarasų r. Turmanto pagrindinė mokykla, 6 kl.) – Ignalinos r. savivaldybės VSB paguodos prizai ir Panevėžio TLK prizai;
Eglė Levandavičiūtė – Ignalinos r. savivaldybės VSB prizas.
Apdovanojimų renginio dalyvius ledais antrus metus iš eilės vaišino „saldžiausias” konkurso partneris – AB „Pieno žvaigždės” gamybos padalinys filialas „Panevėžio pienas”. Po apdovanojimų vyko kūrybinės fotografijos dirbtuvės. Jas vedė A. Repšys ir S. Saladūnas. A. Repšys ištvermingiausius pakvietė į lauką ir suteikė galimybę išbandyti fotografavimą dronu – bepilote skraidykle.

Panevėžio TLK inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas