Baimindamiesi grėsmės lietuviai iš vaistinių iššlavė apsauginės kaukės

Lietuvos vaistinės jau kurį laiką parduoda didesnius nei įprasta medicininių kaukių kiekius, o naujų kaukių pristatymas stringa, gaunami mažesni nei reikiama kiekiai. Lietuvos vaistinių asociacija skelbia, kad vaistinėse apsauginės kaukės yra išparduotos, o likę likučiai gali pasibaigti bet kuriuo metu. Tačiau primenama, kad apsauginės kaukės, kokios pardavinėjamos vaistinėse, nuo koronaviruso neapsaugo.

„Būkime sąmoningi ir budrūs, medicininės kaukės rekomenduojamos pacientams, kurie kosėja ir čiaudi, kad sulaikytų su lašeliais viruso plitimą aplinkoje. Atkreipiame dėmesį, kad medicininės kaukės viruso nesulaiko ir tuo pačiu neapsaugo nuo užsikrėtimo, jei yra artimas kontaktas”, – Sveikatos apsaugos ministerijos puslapyje esančią informaciją citavo Lietuvos vaistinių asociacijos vadovė Dangutė Mikutienė.
Pasak jos, vaistinės gauna daugybę klausimų, kuriose vaistinėse galima rasti apsauginių kaukių, tačiau jų kiekis prekyboje labai nedidelis. Kai kuriuose tinkluose likę keletas tūkstančių vienetų.
„Dėl situacijos pasaulyje medicininių kaukių tiekėjai įmonėms įteikę oficialius dokumentus, nurodančius, kad kaukių tiekimas ne Kinijos rinkai sustabdomas. Ši padėtis yra visoje Europoje. Atsakyti, kada tiekimas bus atnaujintas, kol kas negalime. Užtikriname, kad vaistinės deda visas pastangas, kad medicininių kaukių vaistinėse vėl būtų”, – sakė asociacijos vadovė.

Lietuvos vaistinių asociacijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas