Lietuvoje sergamumas gripu ir peršalimo ligomis sumažėjo

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) medikai informuoja, šiuo metu gripo epidemija paskelbta 20 savivaldybių, tačiau bendras sergamumas gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis (ŪVKTI) Lietuvoje sumažėjo.

Penktąją šių metų savaitę (2017 m. sausio 30 d. – vasario 5 d.) bendras Lietuvos sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis buvo 127,6 atv./10 tūkst. gyventojų. Pernai tuo pačiu metu sergančiųjų buvo daugiau – 140,08 atv./10 tūkst.  gyventojų.
Mažiausias sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis šių metų 5-ą savaitę registruotas Utenos administracinėje teritorijoje, o didžiausias – Marijampolės administracinėje teritorijoje.
Penktąją 2017 metų savaitę visoje Lietuvoje dėl gripo į ligoninę buvo paguldyti 163 asmenys. Iš kurių 1 – nėščioji, 22 vaikai iki 2 metų amžiaus, 87 asmenys iki 17 metų, kiti suaugusieji. 13 asmenų buvo gydyti intensyviosios terapijos skyriuje. Daugiausiai sergančiųjų – Vilniaus apskrityje.
2016-2017 m. gripo sezono metu iš viso registruoti 3 mirties nuo gripo atvejai.
ULAC medikai primena, kad sergamumas gali būti laikomas epideminiu, kai sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis yra ne mažesnis kaip 100 atvejų /10 tūkst. gyventojų per savaitę, o klinikinių gripo atvejų skaičius sudaro apie 30 proc. visų registruotų gripo ir ŪVKTI atvejų. Šiuo metu gripo epidemija paskelbta 20 savivaldybių: Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Visagino miesto savivaldybėse ir Jonavos, Varėnos, Prienų, Švenčionių, Zarasų, Kėdainių, Šalčininkų, Radviliškio, Širvintų, Šilalės, Akmenės, Ukmergės, Klaipėdos, Raseinių, Lazdijų, Šilutės rajono savivaldybėse.

Sveikatos apsaugos ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas