Merginų tikslas – garbingai sudalyvauti

Kovo 31 dieną pirmą kartą istorijoje Utenos merginų futbolo komanda startuos aukščiausioje šalies lygoje. LMFA A lygoje debiutuosiančios FK „Utenis“ merginų komandos pagrindinis tikslas – garbingai sudalyvauti pirmenybėse ir nustebinti pačioms save.

Pirmąsias Lietuvos moterų aukščiausiosios lygos čempionato rungtynes FK „Utenis” merginos žais jau ateinantį sekmadienį, kovo 31 dieną, Kaune, su „Kauno Žalgiris” moterų futbolo komanda.

FK „Utenis” merginų trenerio Arūno Rastenio manymu, dalyvavimas aukščiausioje šalies lygoje yra svarbus ir naudingas žingsnis kiekvienai komandos žaidėjai. „Jos ne tik tobulės sulig kiekvienomis rungtynėmis, tačiau ir bus matomos šalies rinktinės trenerių. Tos, kurios siekia aukščiausių tikslų, turės geriausias galimybes atsiskleisti”, – sakė jis.
A. Rastenis atskleidė, kad merginos nekantraudamos laukia starto – net tos, kurios pradžioje gana nedrąsiai vertino komandos ryžtą žengti į A lygą, dabar demonstruoja didžiulį norą ir motyvaciją.
Pasiruošimo sezonui metu FK „Utenis” sužaidė daug tarptautinių rungtynių, tačiau, kaip juokavo treneris, merginoms, lyg studentėms, dar pritrūko laiko bent vienerioms rungtynėms su silpnesnėmis varžovėmis. „Nuotaikos pačios geriausios, pasiruošimas vyksta, o kaip bus sekmadienį – matysime. Pasiruošimo metu rinkomės pajėgias varžoves, tačiau pritrūko vieno ar dviejų savaitgalių, per kuriuos buvau suplanavęs lengvesnes rungtynes, – pastebėjo A. Rastenis. – Pasiruošimo laikas susispaudė komandai apsisprendus dalyvauti A lygoje, o ne Pirmoje, kurios varžybos prasideda vėliau”.
Treneris akcentavo, kad po rimto pasiruošimo ciklo, rungtynių su skirtingų pajėgumų Estijos, Latvijos, Baltarusijos ir kitomis komandomis, FK „Utenis” merginų nusiteikimas džiugina, o kol neprasidėjo čempionatas, kol jo auklėtinės nesusitiko su būsimomis varžovėmis aikštėje, prognozuoti ir spėlioti rezultatus – labai sunku.
A lygos debiutantės FK „Utenis” merginos išorinio spaudimo nejaučia, tačiau treneris tikisi, kad ir vidinis startinis jaudulys joms nesutrukdys jau pirmosiose rungtynėse pademonstruoti savo geriausią žaidimą.

„Utenos Utenio” inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas