„Juventus“ palaužė „Pieno žvaigždes“ ir iškovojo antrąją pergalę

Trečiadienį, spalio 3 dieną, vykusiose Lietuvos krepšinio lygos ketvirtojo turo rungtynėse Utenos „Juventus” namuose 82:79 (26:20, 24:25, 12:20, 20:14) palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždes” ir įsirašė antrąją pergalę čempionate.

Taškų sąskaitą pirmieji atsidarė svečiai iš Pasvalio, pasižymėjo du tolimus metimus iš eilės realizavęs Tomas Lekūnas. „Juventus” gretose taikliu tritaškiu atsakė Marius Runkauskas, perkirpdamas „Pieno žvaigždžių” persvarą pusiau (3:6). Tada svečiai surengė sėkmingą atkarpą, pelnė keturis taškus be atsako ir padidino skirtumą tarp komandų iki septynių taškų (3:10). Įpusėjus ketvirčiui, šeimininkai savo ruožtu atsakė spurtu 9:0, po kapitono Arvydo Šikšniaus tritaškio rezultatas tapo lygus, o po taiklių Vaido Čepukaičio baudų metimų uteniškiai jau buvo priekyje (12:10). Toliau sėkmingai gynyboje rungtyniavę „Juventus” krepšininkai neužstrigo ir puolime, jie pratęsė sausą atkarpą iki 18:0 ir susikrovė dviženklę persvarą (21:10). Po labai ilgos pertraukos „Pieno žvaigždžių” taškų badą nutraukė Gytis Sirutavičius, išprovokavęs pražangą ir realizavęs abu baudų metimus (21:12). Per likusį kėlinio laiką „Pieno žvaigždėms” pavyko sumažinti savo deficitą iki šešių taškų (26:20).

Antrąjį ketvirtį sėkmingiau pradėjo uteniškiai, A. Šikšnius įsmeigė vieną, o Aleksandras Zacharovas du tritaškius iš eilės ir sugrąžino šeimininkams dviženklį pranašumą (32:22). Įsivažiavę Gedimino Petrausko auklėtiniai surengė sausą atkarpą 10:0 ir panaikino turėtą deficitą (32:32). Puolime sustojusius šeimininkus taškais iš po krepšio į priekį išvedė M. Runkauskas, tačiau greitai pirmaujanti komanda pasikeitė – T. Lekūnas pelnė taškus su pražanga ir suteikė taško pranašumą pasvaliečiams (34:35). Iki pirmosios rungtynių dalies pabaigos likus kiek mažiau nei dviem minutėm uteniškiai reabilitavosi ir po D. Bičkauskio tolimo šūvio susigrąžino saugesnę persvarą (46:39), tačiau jos iki ilgosios pertraukos neišsaugojo ir turėjo tenkintis penkių taškų pranašumu (50:45).
Po pertraukos sugrįžusios „Pieno žvaigždės” trečiąjį kėlinį pradėjo atkarpa 5:0 ir išlygino rungtynių rezultatą (50:50). Pirmus antrosios rungtynių dalies uteniškių taškus baudų metimais pelnė D. Bičkauskis (52:50). Įpusėjus ketvirčiui „Juventus” ekipa turėjo dviejų taškų deficitą, tačiau sekančioje atakoje taiklų tolimą metimą realizavęs A. Zacharovas ne tik panaikino atsilikimą, tačiau ir sugrąžino taško persvarą šeimininkams (57:56). Neilgai trukus trapi persvara buvo panaikina, E. Omogbo pataikė dviejų taškų vertės metimą ir išvedė svečius į priekį, o Justinas Watts’as sekančioje atakoje pridėjo taiklų tritaškį ir padidino skirtumą iki keturių taškų (57:61).
Lemiamo kėlinio pradžioje A. Zacharovas pelnė penkis taškus be atsako ir sugrąžino uteniškiams pirmaujančios komandos vaidmenį (67:65). Po ilgos abiejų komandų sausros puolime G. Sirutavičiaus perėmė kamuolį ir nurūkęs į greitą puolimą išlygino rezultatą (67:67). Netrukus taškų badą nutraukė ir „Juventus”. K. Guščikas atsidūrė atakos smaigalyje ir pelnė dvitaškį su varžovo pražanga, o jau sekančioje atakoje D. Bičkauskis pridėjo dar vieną dviejų taškų vertės metimą ir suteikė šeimininkams penkių taškų persvarą (72:67). Ketvirčiui persiritus į antrąją pusę A. Šikšnius dviem baudų metimais dar labiau padidino „Juventus” persvarą (74:67), tačiau puolime atsigavę varžovai atsakė keturiais taškais ir vėl priartėjo prie uteniškių (76:74). Galiausiai rungtynių pabaigoje atsilaikę Žydrūno Urbono auklėtiniai šventė pergalę trijų taškų skirtumu (82:79).
Nugalėtojams 22 taškus pelnė Aleksandras Zacharovas, 20 – Dovis Bičkauskis, 15 – Arvydas Šikšnius, 10 – Marius Runkauskas 7 – Karolis Guščikas, 4 – Vaidas Čepukaitis.
„Pieno žvaigždžių” gretose išsiskyrė Gytis Sirutavičius.

„Juventus” inf., Vytauto Gimžausko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas