Utenos krašto kūrėja – Asta Kaminskienė

Portale udiena.lt pristatome Utenos krašto kūrėjus. Kviečiame aktyviai domėtis jų kūryba ir gyvenimu. Šį kartą kviečiame trumpai susipažinti su floriste, tautodailininke Asta KAMINSKIENE. Kviečiame būti aktyviais ir siųsti į el. paštą udiena.lt@gmail.com Jus dominančius klausimus šiai Utenos krašto kūrėjai iki gegužės 28 dienos, o atsakymus į klausimus pateiksime vėliau.

Utenoje gyvenanti floristė Asta Kaminskienė Tautodailininkų sąjungai priklauso nuo 2000 metų, o rajono tautodailininkų parodose dalyvauja nuo 1998 m. Personalines parodas surengė 2004, 2010 ir 2015 metais.
Floristikos darbais domisi nuo vaikystės. Baigė Utenos Vyturių pagrindinę mokyklą, kurioje dirbusi biologijos mokytoja O. Cicėnienė paskatino kurti floristikos darbus. Šiuo metu A. Kaminskienė dirba Utenos vaikų lopšelyje-darželyje „Želmenėlis”. Visas laisvalaikis prabėga kuriant atvirukus ir paveikslus iš džiovintų augalų. Augalus renka nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens. Daug sukurtų atvirukų ir paveikslų pasklidę po Lietuvą, kita dalis jų iškeliavo į užsienio šalis. „Kūryba man suteikia daug džiaugsmo ir galimybę suteikti džiaugsmą kitiems”, – sakė Asta.

udiena.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas