Rugsėjį – ypatingas policijos dėmesys esimo saugumui

Kiekvienų naujų mokslo metų pradžioje šalies policija siekia dar kartą atkreipti kiekvieno visuomenės nario, ypač jaunųjų eismo dalyvių atsakingumą už savo elgesį kelyje. Stiprinant policijos pajėgas viešajai tvarkai ir eismo saugumui užtikrinti viešose vietose, valstybinės ir vietinės reikšmės keliuose, šių metų rugsėjo mėnesį policijos pareigūnai visoje šalyje vykdys šias respublikines prevencines eismo dalyvių kontrolės priemones:

Rugsėjo 1–2 d. ir 21 d. – transporto priemonių vairuotojų blaivumo patikrinimai;
Rugsėjo 1–4 d. ir rugsėjo 26–30 d.– pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolė;
Rugsėjo 1–7 d. ir rugsėjo 19–25 d.  – transporto priemonių važiavimo greičio kontrolė,
Rugsėjo 1–11 d. – pėsčiųjų, dviračių vairuotojų ir vadeliotojų kontrolė;
Rugsėjo 12–18 d. – privalomų saugos priemonių (diržai, šalmai) naudojimo, vaikų vežimo automobiliuose taisyklių laikymosi kontrolė (inicijuota Europos kelių policijos tinklo TISPOL ir vykdoma daugelyje Europos šalių);
Rugsėjo 21 d. – bendra Lietuvos, Latvijos ir Estijos policijos eismo kontrolės prevencinė priemonė kelyje „Via Baltica”. Ši prevencinė priemonė skirta Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuotam projektui EDWARD – European Day Without A Road Death, dienai be žūčių Europos keliuose, paminėti.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja,  kad specialios policinės priemonės gali būti vykdomos įvairiuose šalies kelių ruožuose, stabdant kaip pavienes transporto priemones, taip ir kelias transporto priemones vienu metu. Tokių priemonių metu eismas gali būti sulėtintas, taip pat gali susidaryti trumpalaikės eismo spūstys. Tačiau atkreipiame dėmesį, kad saugaus eismo užtikrinimo prevencinės ir kontrolės priemonės – vienas iš būdų vykdyti asmenų, keliančių grėsmę eismo saugumui, kontrolę ir viena iš galimybių visuomenei jaustis saugiai Lietuvos keliuose.

Lietuvos kelių policijos tarnybos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas