Ugniagesiai lankys gyventojus ir mokys gyventi saugiau

Nuo vasario 1 dienos iki metų pabaigos Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas šalyje organizuoja prevencinę akciją „Gyvenkime saugiai”. Jos metu valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspektoriai ir ugniagesiai gelbėtojai ketina aplankyti apie 100 tūkst. gyvenamųjų būstų visoje Lietuvoje, konsultuoti gyventojus ir teikti jiems praktinius patarimus saugios aplinkos ir saugaus būsto klausimais.

Svarbiausias šios akcijos tikslas – ugdyti šalies gyventojų saugios gyvensenos įpročius, gerinti gyvenamųjų būstų gaisrinę saugą ir skatinti gyventojus namuose įsirengti autonominius dūmų detektorius.

Pernai gaisruose iš viso žuvo 103 žmonės. Gyvenamosios paskirties pastatuose kilo 2 342 gaisrai, t. y. ketvirtadalis visų gaisrų. Juose žuvo 91 gyventojas, iš jų ir 3 vaikai. Palyginti su 2016 m., gaisrų skaičius gyvenamosios paskirties pastatuose padidėjo net 29 proc. Kad tokių nelaimių būtų mažiau, pats efektyviausias būdas yra įsirengti autonominius dūmų detektorius. Pernai šalyje, suveikus šiems detektoriams, buvo išgelbėta ne viena gyvybė. Neretai gaisrai kyla naktį, tad, turint šį prietaisą namuose, šaižus jo garsas prikelia iš miego ir tragedijos dažniausiai pavyksta išvengti.

Kaip ir praėjusiais metais, priešgaisrinės priežiūros inspektoriai ir ugniagesiai, lankydami gyventojus, domėsis, ar tvarkingos jų būstuose krosnys, elektros instaliacija, ar valomi dūmtraukiai, nes dažniausiai gaisrai gyvenamuosiuose namuose ir kyla dėl neatsargaus žmogaus elgesio su ugnimi, elektros įrenginių, prietaisų, elektros instaliacijos gedimų ir krosnių, židinių bei dūmtraukių įrengimo ir eksploatavimo reikalavimų pažeidimų. Vilniaus apskrityje planuojama aplankyti 19 600 būstų, Kauno – 16 000, Klaipėdos – 13 600. Ugniagesiai gyventojus lankys visose apskrityse, taip pat Visagino ir Elektrėnų savivaldybėse.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas