Kultūros darbuotojai minėjo savo profesinę šventę

Balandžio 15-oji – ypatinga diena kultūros darbuotojams, mat šie žmonės mini savo profesijos šventę – Pasaulinę kultūros dieną. Ta proga Utenoje, Kūrybinių industrijų centre „Taurapilis” visus kultūrininkus sukvietė į spalvingą programą, kurioje netrūko nei muzikos skambesio, nei įdomios lankytojams skirtos veiklos.

Po smuikininko Gedimino Dalinkevičiaus ir gitaristo Simono Bušmos koncerto „Taurapilyje” vyko sveikinimai Kultūros proga. Renginio vedėjas Linas Bražionis šmaikštavo, kad kultūros darbuotojai – su tuščiomis kišenėmis, tačiau plačia širdimi. Sveikindamas juos su profesine švente, L. Bražionis priminė tai, kad 2015 metais Lietuva buvo paskelbta Taikos respublika, o LR Seimui įteikta Taikos vėliava. Šiandien, šalyje minint 10-ąją Kultūros dieną, ši vėliava iškelta ne tik prie Seimo rūmų, bet ir Utenio aikštėje, prie Utenos rajono savivaldybės administracijos pastato.
Ne kartą Lietuvoje vyko diskusijos, ar kultūra taps prioritetine sritimi.
Kultūros darbuotojams gražių žodžių negailėjo ir LR Seimo narė Milda Petrauskienė, pabrėždama šios datos svarbą. „Kas yra kultūra, – į susirinkusiuosius kreipėsi M. Petrauskienė. – Tai visa žmogaus esybė, paremta vertybe. Kultūra priklauso nuo to, kokia yra mūsų aplinka, kur mes gyvename, dirbame, ilsimės ar kaip mes vienas su kitu bendraujame ir gerbiame vienas kitą. Mano manymu, kultūros nešėjai yra kultūros darbuotojai, mokytojai, kurie kaip medikai išrašo receptus sielai gydyti bei tam, kad atsirastų įkvėpimas geriems darbams”. Seimo narė M. Petrauskienė, linkėdama aukštai iškėlus nešti kultūros vėliavą, rožių puokštę įteikė Utenos rajono savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjai Jūratei Misiūnienei.
Prie sveikinimų prisidėjo ir Utenos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Vidmantas Valinčius, dėkodamas šios šventės rengėjams už neįprastą aplinką, kurioje malonu pažymėti Kultūros dieną ir nuoširdžiai pasveikinti kultūros darbuotojus.
Po sveikinimų visi buvo pakviesti į Kino namų „Taurapilis” pristatymo renginį, vėliau vyko Kūrybinių industrijų centro rezidentų pristatymas, jų lankymas bei Violetos Gasperaitis kūrybos darbų parodos pristatymas.

Laikraščio „Utenos diena” inf., L. Narčienės nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas