Žemaitijos sostinėje premija įteikta poetei Reginai Katinaitei-Lumpickienei

Rugpjūčio 29 d. Telšiuose lankėsi poetai iš Aukštaitijos ir Žemaitijos. Svečiai susitiko su Telšių rajono savivaldybės meru Vytautu Kleiva, aplankė poeto Vytauto Mačernio muziejų Žemaičių Kalvarijoje, poeto žūties vietą, prie kapo skaitė V. Mačernio eilėraščius. Į almanacho pristatymą atvykusiems poetams buvo surengta prof. Algirdo Žebrausko vedama pažintinė ekskursija po Žemaitijos sotinę.

Vakare Žemaičių muziejuje „Alka” pristatytas jau ketvirtasis aukštaičių ir žemaičių kūrybos almanachas „Atokios stotys”. Pristatyme dalyvavo Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, aukštaičių ir žemaičių krašto poetai: Regina Katinaitė-Lumpickienė, Vytautas Kaziela, Justas Jasėnas, Petras Panavas, Ona Jautakė, Vytautas Šimkūnas, Viktoras Gulbinas, Dalia Tamošauskaitė, Danielius Milašauskas, Petras Gintalas, Gvidas Latakas, Vytautas Stulpinas ir Steponas Algirdas Dačkevičius.
Almanacho „Atokios stotys” sumanytojai poetai: Vytautas Kaziela ir Vytautas Stulpinas. „Šio kūrybinio projekto tikslas — suburti atokesnėse Lietuvos vietovėse gyvenančius kūrėjus, išskyrus Vilnių”, — renginio metu sakė poetas V. Stulpinas.
Meras Vytautas Kleiva įteikė premiją poetei Reginai Katinaitei-Lumpickienei už aktyvią kultūrinę-literatūrinę veiklą ir almanacho rengimą leidybai, už savitus eilėraščius, parašytus gimtąja rytų aukštaičių uteniškių tarme, bei sugestyvią publikaciją ketvirtajame almanache „Atokios stotys”. Laureatė dėkojo merui už skirtą premiją ir teigė, kad ši premija ne skiria, o vienija aukštaičius ir žemaičius. Tai — jau antroji Telšių rajono savivaldybės mero įsteigta premija. Praėjusiais metais mero Vytauto Kleivos premija atiteko aukštaičiui almanacho leidėjui Vytautui Kazielai, o Utenos rajono meras A. Katinas premiją įteikė žemaitei Onai Jautakei.
Prof. Petras Gintalas savo kūrybos medalį, skirtą poetui Vytautui Mačeniui atminti, įteikė aukštaičių poetui Petrui Panavai. Savo eiles skaitė Utenos meras A. Katinas, aukštaičių ir žemaičių poetai. Akordeonu ir pianinu grojo Telšių muzikos mokyklos mokytoja, tarptautinio forumo Suomijoje trečiosios vietos laimėtoja Raminta Šukytė, dainavo bardas Romualdas Miškinis.
Ketvirtąjį aukštaičių ir žemaičių kūrybos almanachą „Atokios stotys” sudarė Vytautas Kaziela, knygos viršelį puošia Gvido Latako akvarelė, korektorė Regina Katinaitė-Lumpickienė.

Telšių rajono savivaldybės ir „Utenos dienos” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas