Liaudies kūrybos atlikėjų konkurso finale varžysis per du šimtus Lietuvos vaikų

Gausus būrys dainorėlių, pasakorių ir muzikantų, išmoningai perteikiančių senąsias dainas, sakmes, pasakas, instrumentinę liaudies muziką, šį savaitgalį kviečia į Lietuvos vaikų ir moksleivių konkurso „Tramtatulis“ baigiamąjį ratą Kaune.

Jaunuosius liaudies kūrybos atlikėjus vienijančio konkurso, kurį organizuoja Lietuvos nacionalinis kultūros centras, atrankos vyko sausio–kovo mėnesiais. Juose dalyvavo per tūkstantį gabių dainuojančių, grojančių, gimtąja tarme pasakojančių vaikų iš visos šalies. Geriausiai pasirodę atrinkti į finalinį ratą.

Balandžio 13–14 d. Kauno arkivyskupijos konferencijų salėje dėl geriausiųjų vardų varžysis net 260 dalyvių: 67 dainininkai, 45 pasakotojai, 58 smagiai muzikuojantys instrumentiniai ansambliai ir pavieniai instrumentinės muzikos atlikėjai, grojantys pučiamaisiais, styginiais, dumpliniais instrumentais. Jauniausiam konkurso dalyviui – ketveri, vyriausiam – 19 metų.
Šių metų renginys skiriamas lietuvių tautosakos rinkėjo ir leidėjo Antano Juškos 200 metų sukakčiai paminėti.
„Konkursas „Tramtatulis” – tai labiau procesas nei renginys. Jis išskirtinis tuo, kad padeda atrasti neeilinių gabumų dainuojančius, grojančius, tarmiškai pasakojančius vaikus ne tik didmiesčiuose, bet ir atokiausiuose šalies miesteliuose bei kaimuose, kur jie vis dar yra susiję su vietos tradicijomis ir geba natūraliai jas perteikti. Kaskart čia turime vis naujų atradimų. Pirmą kartą konkurse išgirsime dalyvį, muzikuojantį savitu lietuvių tradiciniu instrumentu – ratukine ryla, o ja groti išmokė buvęs daugkartinis šio konkurso laureatas, multiinstrumentalistas Vilius Marma”, – teigė konkurso organizatorė, Lietuvos nacionalinio kultūros centro atstovė Jūratė Šemetaitė.
Konkursą „Tramtatulis”, ugdantį jaunuosius folkloro atlikėjus, skatinantį jaunąją kartą domėtis savo krašto kultūra, jau aštuntą kartą organizuoja Lietuvos nacionalinis kultūros centras kartu su miestų, rajonų savivaldybių kultūros ir švietimo skyriais bei kultūros centrais.

Lietuvos nacionalinio kultūros centro inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas