Skambios melodijos užlies Saldutiškio dvarą

M. K. Čiurlionio kultūros ir paveldo fondas (toliau – Fondas) rugsėjo 29 d. (šeštadienį) 18.00 val. jau ketvirtą kartą kviečia visus į Saldutiškio dvarą (Utenos r.). Pamatysite ir išgirsite pirmą kartą Fondo pristatomą programą PAŠAUKTAS VARDU. Savo kūrybą, autorines dainas atliks Vilija Urbonienė (vokalas, gitara) ir jos scenos partnerė Oksana Sadauskienė (smuikas).

Duetas šiais metais pirmą kartą buvo pakviestas dalyvauti autorinės dainos festivalyje „Purpurinis vakaras”, kur Vilija Urbonienė sakė: ,,Kūryba man – gyvybiškai reikalingas pomėgis. Kad nesusprogčiau nuo jausmų, gamtos grožio, mažų kasdienybės stebuklų. Viską sudedu į dainas ir paleidžiu… Dainoms užgimti reikia sulaukti tylos ir erdvės. Su kolege smuikininke Oksana muzikuojame beveik pusę amžiaus. Smuiko melodija ir tekstas dainoje – lyg dvi draugės ant suoliuko parke, kurios kalbasi, džiūgauja, šėlioja, liūdi… Abi esame iš Rokiškio. 2013 metais įrašėme autorinių dainų albumą „Iki Tavęs”, 2017 m. – „Pašauktas vardu”.

Programa „Pašauktas vardu” – tai trylika melodingų, lyriškų, jausmingų dainų, lydimų gitaros ir smuiko akompanimento. Jose telpa visos gyvenimo spalvos ir troškimai.

Tačiau svarbiausia – kelionė link giliausio, tikrojo troškimo – savo pašaukimo, kuris padeda viskam stoti į savo vietas. Jis giliai mūsų širdyse ir jo nežino niekas kitas, tik mes patys. Norėdami išsiaiškinti ir įgyvendinti savo pašaukimą, kuris mus formuoja, skatina eiti į priekį, ieškome gėrio, mokomės išsilaisvinti iš savo fantazijų, momentinių užgaidų, įnorių naštos, tarp tūkstančio pasaulio žodžių išgirsti Gyvąjį Žodį, klausytis tikrovės, kurioje gyvename, ir kiekvieno sutikto žmogaus, nesiblaškant apsisprendimų dvejonėse, skubėti pas kitus ir nešti Meilę…

Organizatorių inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas