Ignalinos rajone dideliu kontrabandos kroviniu rūpinosi baltarusiai ir lietuviai

Ignalinos pasieniečiai sulaikė 17,5 tūkst. pakelių cigarečių krovinį, kurio vertė yra 50 tūkst. eurų. Sulaikyti ir keturi su juo, įtariama, susiję Lietuvos bei Baltarusijos piliečiai. Užsieniečiai suimti mėnesiui.

Praėjusį penktadienį vakare Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos ir Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Ignalinos rajono Panižiškės kaimo prieigose, apie 70 metrų nuo kelio Ceikiniai–Ignalina, pastebėjo įtartiną asmenį. Jis iki šios vietos pamiškėje atėjo pėsčias, prieš tai išlipęs nuo keliu nuvažiavusio automobilio „VW Passat”.
Vyras, kaip vėliau paaiškėjo, 28-erių Ignalinos rajono gyventojas, dairydamasis ėjo prie pamiškėje šakomis užmaskuotų į polietileno plėvelę apvyniotų dėžių.
Į šią vietą netrukus atvažiavo automobilis „VW Caddy”. Iš jo išlipo dar du vyrai. Pasieniečių stebima trijulė pradėjo krauti dėžes į automobilį. Pastebėję artėjančius VSAT pareigūnus, krovikai pasileido bėgti. Pasieniečiai du iš trijų vyrų prisivijo. Kadangi bėgliai aktyviais veiksmais bandė išvengti sulaikymo, VSAT pareigūnai juos tramdė panaudodami kovinės savigynos veiksmus ir surakindami antrankiais. Kaip paaiškėjo, sulaikytieji – 43-ejų ir 33-ejų Baltarusijos piliečiai. Pirmam prie dėžių pasirodžiusiam Ignalinos rajono gyventojui tąkart pavyko pasprukti į mišką.
Iš viso šioje vietoje pasieniečiai dėžėse rado 17 498 pakelius cigarečių „NZ Gold Super Slims” be akcizo ženklų. Rūkalai pagaminti Baltarusijoje. Tokio krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra daugiau kaip 50 tūkst. eurų.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas