Per vieną dieną ištraukti net du skenduoliai

Praėjusį savaitgalį ugniagesiai gelbėtojai net du kartus vyko prie vandens telkinių, iš kurių ištraukė skenduolių kūnus. Uteniškis, vienos statybos ir remonto darbų įmonės vadovas, paskendo Ignalinos rajone esančiame Joskučio ežere, o Stučių kaimo (Tauragnų sen.) gyventojui pasiplaukiojimas Tauragno ežere taip pat virto tragedija.

Šeštadienio rytą ugniagesiai gelbėtojai gavo pranešimą, kad Ignalinos rajone, netoli Ginučių kaimo, esančiame Joskučio ežere įvyko nelaimė: paskendo žmogus. Panaudoję prietaisą „Sonaras” 100 metrų nuo kranto 3 metrų gylyje buvo rastas nuskendęs uteniškis V. V., kurį ir ištraukė narai.
Laikraščio „Utenos diena” žiniomis, prie Joskučio ežero naktį poilsiavo ir žvejojo būrelis žmonių. Vienas iš jų vienas išplaukė valtimi, tačiau į krantą nebegrįžo. Buvo tamsu, tad tuo metu skenduolį ištraukti nebuvo galimybių. 48 metų vyriškio kūnas buvo rastas tik rytojaus rytą.
Tą pačią dieną skaudi nelaimė įvyko Tauragno ežere, kuriame paskendo apie 40 metų turintis Stučių kaimo gyventojas. Iš Bendrojo pagalbos centro ugniagesiai gelbėtojai gavo pranešimą apie tai, kad nuskendo žmogus. Išskubėję į nelaimės vietą narai nuo kranto apie 40 metrų ir 3 metrų gylyje rado skenduolio kūną. Pasak ugniagesių gelbėtojų, valtimi plaukė du žmonės, vienas iš jų išsigelbėjo, o Stučių kaimo gyventojas E. M. nepasiekė kranto.
Ugniagesių gelbėtojų teigimu, periodas, kai prasideda pavasarinė ir rudeninė žvejyba, yra pats pavojingiausias. Šiuo žvejybos laikotarpiu žmonės mėgsta atsipalaiduoti, nevengia alkoholio, pamiršta gelbėjimosi liemenes. Atvėsus orams žvejai apsirengia šilčiau, tad nedėvint gelbėjimosi liemenių atsiranda dar didesnė galimybė nuskęsti.

Laikraščio „Utenos diena” inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas