Šiemet Utenoje – pirmoji gaisro auka

Ketvirtadienį, kovo 7-ą, prieš 11 val. Jasonyse, sodų bendrijoje „Dobilas“, kilo gaisras, kuriame žuvo 60-ties metų amžiaus namo šeimininkas. Jo žmona sugebėjo išeiti į lauką ir beveik nenukentėjo.

Pasak kaimynų, drama viename iš sodo namelių prasidėjo po to, kai namo iš kažkur parėjo įkaušęs vyriškis. Gaisras, kurį sukėlė namo šeimininkas, įsiplieskė labai greitai. Kaip „Utenos dienai” pasakojo namo šeimininkė, ji buvo pirmame aukšte ir matė, kaip vyras ant fotelio primetęs popierių juos užkūrė, o pats užlipo į antrą aukštą ir, anot moters, „užsibarikadavo”. Pati būdama neįgali (sunkiai vaikšto) ji vos spėjo išeiti į lauką, o tuo metu visas pirmas aukštas paskendo dūmuose. „Nebuvo nei kibiro vandens, nei kitų priemonių, kad užgesinčiau įsiplieskusią ugnį. Nespėjau pasiimti ir dokumentų”, – kūkčiodama ir apie vyro sukeltą gaisrą pasakodama atviravo nukentėjusioji.

Apdegusį vyro kūną ugniagesiai gelbėtojai surado antrame aukšte. Sudegė visi namų apyvokos daiktai, stogas, išdegė nedidelio pirmo ir antro aukšto sodo namo vidus. Ugniagesiai išsiaiškino, kad namo sienos daugelyje vietų užpildytos medžio pjuvenomis, todėl privalėjo ardyti ne tik apdailą, bet ir lentas.
Kaip „Utenos dienai” aiškino į gaisravietę atvykęs Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Mindaugas Dijokas, tikėtina, kad taip ir buvo, kaip aiškino namo savininkė, tačiau, anot jo, gaisro priežastys gali būti ir visai kitos. „Viską parodys nuodugnus ir išsamus tyrimas”, – sakė M. Dijokas.
Kartu su ugniagesiais į gaisrą atvyko ir greitosios medicininės pagalbos automobilis su dviem medikėmis, kurios suteikė pirmąją pagalbą nukentėjusiai moteriškei. Pasak medikų, ji beveik nenukentėjo. Po kurio laiko pasirodė ir policijos pareigūnai.

Autoriaus nuotr.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas