Visagine – aistringas savaitgalis

Liepos 8 dieną Visagino ežero paplūdimyje visą dieną šurmuliavo trečiasis, jau tapęs tradiciniu, Drakonų valčių festivalis. Jo tikslas – plėtoti bei populiarinti drakonų valčių irklavimo judėjimą Visagine bei Lietuvoje, propaguoti sveiką gyvenimo būdą bei skatinti įsitraukti į drakonų valčių irklavimą kuo daugiau žmonių, nepriklausomai nuo jų amžiaus, sportinio pasirengimo ar veiklos.

Drakonų valčių lenktynės turi ilgą istoriją, skaičiuojančią kelis tūkstančius metų. Šios lenktynės atsirado Kinijoje ir pastaruoju metu paplito po visą pasaulį. 2009 m. Kinijos drakonų valčių festivalį UNESCO pripažino kaip nematerialųjį pasaulio paveldą. Į Lietuvą Drakonų valčių festivalis atkeliavo 2014 m. kartu su keliomis drakonų valtimis ir sporto entuziastų noru pasidalinti šiuo nepakartojamu renginiu su visais Lietuvos žmonėmis.
Tarp gausaus savivaldybės įstaigų ir organizacijų komandų būrio buvo ir Visagino savivaldybės administracijos darbuotojų komanda, vadovaujama komandos kapitono Sergejaus Mickevičiaus. Sulaukėme ir svečių – komandų iš Rokiškio rajono, Latvijos, taip pat Lietuvoje gyvenančių išeivių iš Kinijos asociacijos komandos.
Šiais metais dalyviai buvo suskirstyti į tris grupes: moterų, vyrų ir bendrąją. Visos grupės varžėsi 250 m distancijoje. Komandos, pabrėždamos savo individualumą ir vienybę, buvo kaip visada originalios – paplūdimyje galima buvo sutikti ir karingai nusiteikusių „Amazonių”, ir žavingų „Turbomamų”, ir būrį deivių „Afrodičių”.
Moterų grupėje pirmą vietą laimėjo žavių Visagino merginų rinktinė „Afroditės”, antrą – Visagino mamyčių rinktinė „Turbomama”, trečią – sveiką gyvenimo būdą propaguojančios merginos „Bodymaker”. Vyrų grupėje auksą laimėjo Visagino priešgaisrinės gelbėjimo valdybos komanda „Florijonas”, sidabrą – Ignalinos atominės elektrinės darbuotojų komanda „Atomas”, o bronzą – svečiai iš Latvijos – komanda „Lokomotiv”. Bendroje vyrų ir moterų mišrių komandų grupėje prizinės vietos pasiskirstė taip: pirma vieta – komanda „Feniks”, antra – „Mafia”, trečia – „Mixer”.
Šis puikus renginys padovanojo daug neišdildomų įspūdžių ne tik dalyviams, bet ir sirgaliams, aktyviai palaikiusiems savo komandas nuo kranto.

Visagino savivaldybės administracijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas