Vanduo pasiglemžė zarasiškio gyvybę

Praėjusį savaitgalį iš vandens telkinių ugniagesiai gelbėtojai ištraukė tris nuskendusius žmones. Vien tik per birželio mėnesį jau nuskendo 8 žmonės, iš jų vienas paauglys. Dažniausiai į vandens gniaužtus patenkama dėl neatsargaus elgesio.

Skaudi nelaimė nutiko praėjusį šeštadienį Kauno rajone, Tabariškių kaime. Čia esančiame Ringaudų karjere vanduo pasiglemžė šešiolikamečio gyvybę. Narai iki tamsos ieškojo skenduolio, tačiau jiems nepavyko jo surasti. Sekmadienį jaunuolio kūną ugniagesiai rado už 25 m nuo kranto, 4 m gylyje.
Šeštadienį gautas pranešimas, kad Kauno rajone, Altoniškių kaime, tvenkinyje skęsta žmogus. Atvykus ugniagesiams, žmogus jau buvo paniręs. Ugniagesiai apžiūrėjo įvykio vietą, bet skenduolio nerado. Tik kitą dieną sugrįžę jie apie 30 m nuo kranto, 8 m gylyje rado nuskendusį 22 metų vyrą.
Praėjusį penktadienį Zarasuose iš Nikajos upės ugniagesiai gelbėtojai parankinėmis priemonėmis ištraukė nenustatytos tapatybės skenduolį.
Pernai vasarą ugniagesiai gelbėtojai iš vandens telkinių ištraukė 65 skenduolius, iš jų 6 vaikus.
Šiltas oras vilioja gyventojus prie vandens telkinių. Kad neįvyktų skaudžių nelaimių, ugniagesiai gelbėtojai dar kartą įspėja – būkite atsargūs prie jų. Kad neįvyktų nelaimė, nesimaudykite nežinomose, nuošaliose vietose, nestovėkite ir nežaiskite ten, kur galima netikėtai įkristi į vandenį. Taip pat neplaukiokite ant pripučiamų čiužinių, padangų kamerų, savadarbių plaustų ar kitų priemonių. Neišdykaukite valtyje, nes valtis gali apvirsti. Prižiūrėkite savo vaikus, kad jie nebristų į vandenį vieni, be suaugusiųjų priežiūros. Pamatę skęstantį žmogų, kvieskite gelbėjimo tarnybas skubiuoju pagalbos telefonu 112.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas