Ignalinoje vyko IX Aukštaitijos regiono neįgaliųjų žaidynės

Spalio 12 dieną Ignalinoje vyko IX Aukštaitijos regiono neįgaliųjų žaidynės. Tai graži sporto, draugystės ir bendravimo šventė. Žaidynes kartu su neįgaliųjų draugijos skyriumi organizavo Ignalinos kultūros ir sporto centras. Šįkart ignaliniečiai sulaukė svečių iš Visagino, Švenčionių, Zarasų, Rokiškio, Pasvalio. Ignalinai atstovavo dvi komandos – Ignalinos „Šaltinėlio” mokyklos ir neįgaliųjų draugijos.

Žaidynės ir jų atidarymas vyko Ignalinos sporto ir pramogų centre. Visus pasveikino Neįgaliųjų draugijos Ignalinos skyriaus pirmininkė Regina Slabadienė ir Ignalinos rajono savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis, kuris džiaugėsi prasmingu renginiu ir linkėjo gerai praleisti laiką.
Neįgaliųjų draugijų vadovams, subūrusiems sportines komandas, įteiktos žaidynių taurės. Rajono meras H. Šiaudinis kiekvienai komandai dovanojo nuotraukų albumus „Ignalina” ir saldainių „Kurortinė Ignalina”.  Komandų vadovai sveikino draugus, organizatoriams dėkojo už renginį ir perdavė atvežtas dovanas. Regina Slabadienė džiaugėsi dovanotomis gėlėmis.
Žaidynių dalyviai varžėsi net devyniose rungtyse: mėtė krepšinio baudas, kimštinį kamuolį, lankus, plaukė baseine, sėdo prie šachmatų, šaškių stalų, rankos taiklumą bandė strėlyčių mėtymo varžybose. Buvo ir dvi įdomios naujos rungtys. Tai virvele sujungtų kamuoliukų mėtymas ant kopėtėlių ir pupelių rinkimas.
Apdovanojimų ceremonijoje atskirų rungčių vyrų ir moterų grupėse nugalėtojams buvo įteikti medaliai, jauniausi žaidynių dalyviai iš mokyklos „Šaltinėlio” komandos gavo padėkas. Žaidynių dalyvius ir geriausiai pasirodžiusius sveikino mero pavaduotojas Gintautas Kindurys. „Svarbu ne laimėti, o dalyvauti. Jūs tą žinote ypač gerai. Dėkoju jums už norą būti kartu, džiaugtis vienas kito sėkme. Nors gyvenime dėl sveikatos esate šiek tiek apriboti, tačiau sveikiesiems rodote ryžto ir optimizmo pavyzdį”, –sakė vicemeras.
Iš viso išdalinti net 54 medaliai. Kai kurie dalyviai jų gavo ir po du ar net tris. Ignaliniečiai žaidynėse prizines vietas užėmė baudų mėtymo (Danutė Rakickienė, Ignė Černiauskaitė), lankų mėtymo (Aldona Žukienė, Juozas Vingilis), kimštinio kamuolio mėtymo (Danutė Rakickienė), strėlyčių mėtymo (Regina Slabadienė, Liudmila Palenčienė, Petras Dainys, Romualdas Ramelis) rungtyse, plaukimo varžybose (Liudmila Palenčienė),  žaidžiant šaškėmis (Antanas Karmonas), kamuoliukų mėtymo (Anfisa Cicėnienė, Aldutė Žukienė, Balys Ustinovičius, Petras Dainys) ir  pupelių rinkimo (Anfisa Cicėnienė) rungtyse.
Pasibaigus žaidynėms dar neskubėta skirstytis. Renginio šeimininkė Regina Slabadienė visus kvietė pasivaišinti ir smagiai aptarti dienos įspūdžius. Žaidynių dalyviai buvo tikrai gerai nusiteikę, iš jų  galima ir  sveikiesiems pasimokyti  sportinio aktyvumo bei mokėjimo džiaugtis gyvenimu.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas