Anykščius papuoš floristiniai kūriniai: juos vertins komisija

Liepos 24–26 dienomis jau 14-ajį kartą gėlių mylėtojai susirinks Anykščiuose, kad sukurtų ryškius ir akį traukiančius floristinius meno kūrinius. Šiemet floristiniai kilimai ir kompozicijos papuoš 580-ajį miesto gimtadienį minintį miestą.

Anykščių rajono savivaldybės organizuojamame Tarptautiniame floristinių kilimų konkurse dalyvaus 21 komanda iš Latvijos ir Lietuvos. Planavusi dalyvauti Lenkijos komanda į konkursą nebeatvyks. Dalyviai, nusprendę išmėginti savo jėgas kuriant floristinius kūrinius, Vyskupo skvere varžysis trejose konkursinėse grupėse: A grupės konkursantai turės sukurti ne mažesnį nei 10 kvadratinių metrų floristinį kilimą, B grupės dalyviai kurs mažesnio ploto kilimus, o C grupės dalyviai kurs kompozicijas, aukštesnes arba platesnes nei 2,5 metro. Darbams bus naudojami tik augalai arba jų dalys: žiedai, lapai, sėklos ir kt.

Konkurse dalyvaujančios komandos rinks labiausiai Anykščių miesto šventės ir konkurso temą „Anykščiai. Čia gera” atspindintį floristinį kilimą.
Šeštadienį, liepos 25 d. nuo 9 val. floristinius kilimus ir kompozicijas vertins komisija, o 15 valandą šalia Anykščių kultūros centro bus apdovanoti 14-ojo Tarptautinio floristinių kilimų konkurso „Anykščiai. Čia gera” nugalėtojai. Įvairiaspalviai kūriniai iš augalų džiugins anykštėnus ir miesto svečius iki rugpjūčio 3 dienos.
Anykščių miesto šventė kasmet pritraukia tūkstančius svečių iš Lietuvos ir užsienio.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas