Muziejus Ignalinoje papildytas sporto istorijos ekspozicija

Ignalinos krašto muziejaus sporto ekspozicija papildyta dviem naujais stendais apie bokso istoriją ir daugkartinį Lietuvos bokso čempioną, sporto meistrą Arūną Domininką Grabažį. Iš Kauno kilęs sportininkas nuo 1975 metų gyvena Ignalinos rajone, Mielagėnų miestelyje. Kaip pats sako, jį atviliojo meilė, tokio sprendimo niekada nesigailėjo ir tapo tikru mielagėniškiu.

Mūsų krašte jis labiau žinomas kaip politikos ir visuomenės veikėjas, aktyviai dalyvavęs Sąjūdžio veikloje, rajone kūręs Krašto apsaugos tarnybą, vėliau Vietos veiklos grupę, buvęs ilgametis jos vadovas. A. D. Grabažis šešias kadencijas dirbo Ignalinos rajono savivaldybės taryboje. Šį garbų žmogų sveikino ir jo prasmingo gyvenimo pavyzdžiu džiaugėsi Ignalinos rajono savivaldybės mero pavaduotojas Juozas Rokas, Seimo narys Gintautas Kindurys, Mielagėnų seniūnijos seniūnas Saulius Zabolevičius, bendruomenės atstovai, muziejaus direktorė Renata Veličkienė, taip pat Ligita Smagurauskienė ir Marija Garejeva, buvę kolegės bendruomenių veikloje.

Arūnas Domininkas Grabažis gimė 1939 metais Kaune. Jo tėvas buvo nepriklausomos Lietuvos karininkas, mama – pedagogė. Mamai teko sunki dalia, ji viena užaugino du sūnus ir dukrą, vyras buvo ištremtas į Sibirą ir ten mirė. Arūnas buvo guvus ir judrus berniukas, kaip pats sako „šūstras”, todėl sportinė veikla jam labai tiko ir patiko. Tai buvęs ir tam tikras auklėjimas, disciplinos, valios, užsispyrimo ugdymas. Vaikinukas baigė Kauno Vinco Kudirkos pradinę mokyklą, Kauno IV gimnaziją, 1961 m. –  Kūno kultūros institutą ir įgijo fizinio lavinimo mokytojo specialybę. Bokso treniruotes pradėjo lankyti besimokydamas 11-oje klasėje, o jau 18-kos tapo Lietuvos čempionu. Bokso žinovai sportininką vadino „bokso lape”, nes jis vertino ne jėgą, bet mąstymą, apgalvotus sprendimus.  Ringe Grabažis kovojo 117 kartų, 98 kovas laimėjo. Vėliau sportininkas dirbo Šiauliuose „Žalgirio” treneriu ir išugdė būrį puikių boksininkų.
Šiandien jis džiaugiasi, kad šeimoje tęsiama sportinė tradicija. Sūnus Andrius krepšininkas, anūkas Augustas futbolininkas. Praeitais metais A. D. Grabažis šventė 80-ąjį jubiliejų, sulaukė daugybės sveikinimų. Jubiliatui dėkota už gražius darbus savo kraštui ir jo žmonėms. Muziejaus ekspozicijos pristatyme buvo dar kartą pasidžiaugta jo nuopelnais, pasidalinta šiltais prisiminimais, dėkota už prasmingo gyvenimo pavyzdį.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas