Anykštėnas pademonstravo, kaip važiuoja pasaulio elitas

Šį savaitgalį Anykščių r., Mickūnų MX parke, startavęs Lietuvos motokroso čempionatas žadėjo net kelias intrigas. Praėjusį šeštadienį daugybės dėmesio sulaukė mažiausi dalyviai bei pirmą kartą startavusi čempionato Moterų įskaita. Sekmadienį didele gausa stebino Pradedančiųjų klasė, o Pasaulio motokroso čempionato dalyvis Arminas Jasikonis vertė aikčioti ir dėl greičio, ir dėl įspūdingų šuolių nuo 14-os trasos tramplinų.

Įspūdingas pasirodymas

„Norėjau tautiečiams parodyti, kaip įmanoma ne tik efektingai šokinėti nuo tramplinų, bet ir labai greitai važiuoti. Žinoma, 100 proc. per tokias varžybas nespaudžiu, nes vengiu traumų. Todėl, susikūręs didelę persvarą pačioje pradžioje, vėliau važiavau ramiau”, – kuklinosi „Husqvarna” gamyklinės komandos narys.
Jei kiekvieną trasos ratą Arminas įveikdavo per pusantros valandos, tai artimiausias varžovas Estijos čempionas Janas Jakobsonas nuo jo sulig kiekvienu ratu atsilikdavo po 5 sek. Tokiu būdu per kiek daugiau nei 20 varžybų minučių greitasis anykštėnas antroje vietoje likusį estą aplenkė beveik pusantros minutės.
Antrojo važiavimo metu A. Jasikonis puikiai startavo ir jau pirmame posūkyje išsiveržė į priekį. Visų varžybų metu varžovai matė arba tolstantį arba juos lenkiantį Arminą. Lėčiausius varžybų dalyvius jis lenkė net dviem ratais.
Pernai pasaulio čempionate A. Jasikonis finišavo septintas, o šiemet antrajame (kol kas paskutiniame įvykusiame) pasaulio čempionato etape Olandijoje lipo ant podiumo, užėmė trečią vietą, o prieš tai laimėjo kvalifikaciją.
A. Jasikonis 1997 m. gimė Anykščiuose, mokėsi ir baigė Anykščių Antano Baranausko pagrindinę mokyklą, kuri sudarė sąlygas mokytis pagal atskirą programą, pagal atskirą tvarkaraštį suderinus atsiskaitymus. Jis anksti išvyko į sportinę emigraciją Estijoje, vėliau Anglijoje, o dabar gyvena Belgijoje.

Motokrosas populiarėja

Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentas Robertas Benediktavičius pastebėjo, kad motokrosas sparčiai populiarėja. Tą liudija itin gausi Pradedančių sportininkų klasė.
„Žengiančių pirmuosius žingsnius pastaruoju metu padaugėjo. Tai gali reikšti tik viena – po 4–5 metų, tikiuosi, turėsime gausesnę aukšto meistriškumo dalyvių klasę. O po beveik 10 metų į Lietuvą trumpam grįžusio A. Jasikonio pavyzdys tikrai įkvėps daugelį pradedančių”, – džiaugėsi R. Benediktavičius.
Pradedančių startą dėl dalyvių gausos teko skelti į dvi dalis – pirmiausia dėl saugumo, nes iš viso bendras Pradedančiųjų MX1 ir MX2 klasėse perkopė 60 dalyvių.

Sekmadienio varžybų rezultatai

MX1 klasė:

1. Arminas Jasikonis – 50 taškų,
2. Domantas Jazdauskas – 40,
3. Dovydas Karka – 40.

MX2 klasė:

1. Ralfs Edgars Ozolinš – 50,
2. Erlandas Mackonis – 44,
3. Kristians Freimanis – 40.

125cc:

1. Arnas Vedlūga – 50,
2. Neilas Pečetauskas – 44,
3. Nojus Ligeikis – 40.

750cc s/p (su priekaba):

1. Tomas Baltušis / Tadas Natka – 50,
2. Liutauras Variakojis / Dovydas Ausiejus – 44,
3. Žygimantas Pirtinas / Arnas Puodžiūnas – 38.

750cc s/p Veteranai:

1. Zigmas Žiūkas / Martynas Žaliauskas – 44,
2. Irmantas Šeputis / Remigijus Namikis – 41,
3. Darius Makštelė / Rytis Valiukas – 40.

MX1 Pradedantieji:

1. Giedrius Baškys – 50,
2. Jurijus Čiuprinskas – 44,
3. Artūras Januškevičius – 40.

MX2 Pradedantieji:

1. Donatas Babravičius – 47,
2. Jonas Pirtinas – 42,
3. Vaidas Burba – 36.

Quad Mėgėjai:

1. Laurynas Mikalauskas – 47,
2. Jokūbas Pundzius – 45,
3. Nikolaj Andrusov – 40.

Quad Moterys:

1. Simona Adomonytė – 47,
2. Urtė Cironkaitė – 47,
3. Viktorija Repečkaitė – 40.

Quad Veteranai:

1. Matiss Palevics – 50,
2. Reinis Bicans – 44,
3. Renatas Jegorovas – 40.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas