Aukštaitijos verslo centre – geros nuotaikos

Palūšėje, buvusiame Lietuvos pašto pastate, jau trečius metus veikia Aukštaitijos verslo centras. Čia įsikūrę ir įvairią veiklą vykdo dabar jau 12 įmonių. Palūšę pasirinko verslininkai, kuriuos žavi šios vietovės gamta, ramybė, kurortinė dvasia, todėl jie čia ir dirba, ir ilsisi.

Lapkričio 18 dieną Aukštaitijos verslo centre lankėsi ir su jo atstovais susitiko Ignalinos rajono savivaldybės meras Justas Rasikas, mero pavaduotojas Manfredas Žymantas ir savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Balinskienė.
Aukštaitijos verslo centro steigėjai Linas Perveneckas ir Vaidotas Petronis svečiams parodė centro patalpas, pristatė kai kurių įmonių veiklą. Buvo apžiūrėta ir aplinka, prie ežero naujai pastatyta pavėsinė ir vieta planuojamiems statyti svečių namams. Susitikime pasidžiaugta puikia verslo idėja, nes būtent nuo idėjos, kad ir beprotiškiausios, viskas prasideda. Palūšėje įsikūrę verslininkai – kūrybingi žmonės, nestokojantys gerų minčių ir galintys dirbti bet kur. Visi jie turi sentimentų Palūšei ir nori ją dar labiau atgaivinti. Verslininkai kasmet prisideda prie Palūšėje vykstančių švenčių „Trauk stintelę”, „Palūšės regata” ir kitų organizavimo, rėmimo. Jie palaiko draugiškus santykius su kaimo bendruomene, organizuoja pažintines veiklas, vaikų temines ir išgyvenimo stovyklas, krepšinio turnyrus, ekskursijas po Aukštaitijos nacionalinį parką.
Savivaldybės vadovai apžiūrėjo pramoninių robotų vakuminių sistemų dalis gaminančios UAB „Vezuvis” patalpas ir įrangą, taip pat dizaino, reklamos, dizaino projektavimo paslaugas teikiančios   UAB  „Kibis” darbų pavyzdžius ir gamybai naudojamą įrangą.  UAB  „Kibis” vadovas Marijus Kibildis sakė galintis atlikti pačios aukščiausios spaudos darbus ant bet kokių natūralių medžiagų. Jis parodė gaminamus reklaminius marškinėlius, maišelius, suvenyrus bei atvirukus.
Susitikime dalyvavo geologinę ekspoziciją Centre įrengęs bei geologo keliones organizuojantis dr. Jonas Šečkus. Jis aptarė galimybes organizuoti jaunųjų geologų būrelį. Taip pat kalbėta apie erdvinį kiną, kuris pirmą kartą prieš dvejus metus pristatytas Ignalinoje vykusioje vaikų vasaros šventėje. Dabar ši veikla plečiama, planetariumo kupole rodomi filmukai vežami į mokyklas.
Verslininkai minėjo, kad šiuo metu jie investuoja į internetinės parduotuvės kūrimą, planuoja atidaryti vizualiųjų menų kūrybines dirbtuves, kuriose galėtų gimti užsieniečiams patrauklūs produktai, taip pat jų vizijose – Palūšė kaip poilsio ir paslaugų centras visai šeimai.
Lapkričio 22 dieną 11 val. Aukštaitijos verslo centre vyks Jono Šečkaus geologo kelionių ekspozicijos „Uolienos – Žemės istorijos metraštis” ir Sauliaus Paukštės dirbinių parodos „Hobis” pristatymas. Savivaldybės vadovai pakviesti ta proga dar kartą apsilankyti.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas