Ignalina – renovacijos lyderė visoje šalyje

Ignalinos miesto gyventojai jau įprato prie pasikeitusios aplinkos, modernizuotų daugiabučių namų vaizdo. Malonaus nustebimo gali sulaukti tik iš atvykusiųjų. Pirmoji pradėjusi renovaciją ir visai Lietuvai pateikusi savivaldybės sukurtą naują jos modelį Ignalina ir toliau išlieka lyderė. Gyventojų nereikia įtikinėti, kad modernizuotas būstas yra jaukesnis, šiltesnis, sunaudoja mažiau šilumos energijos ir, žinoma, yra patrauklesnis pirkėjui.

Tačiau žmonėms dažnai kyla klausimų dėl statybos darbų. Tuomet tenka aiškintis su statybos įmonėmis, kurios ne visada atsakingai vykdo pasirašytas rangos darbų sutartis.

Šiais metais baigiama įgyvendinti energinio efektyvumo didinimo daugiabučiuose pastatuose programa „Ignalinos Enervizija 2″. Daugiabučiai atnaujinami ne tik mieste, bet ir rajone. Šiuo metu jau modernizuota 100 namų. Ignalinos mieste bus atnaujinti visi daugiabučiai namai – 104, rajone – 21 (Dūkšte – septyni, Vidiškėse – devyni, Daugėliškyje – du, Strigailiškyje – du, Palūšėje – vienas). Dar trys namai renovuoti pačių gyventojų iniciatyva.

Šiuo metu rajone modernizuojami 25 namai, iš jų septyni jau baigti. Tikėtasi, kad visus renovacijos darbus pavyks užbaigti šiais metais. Ir tam buvo visos sąlygos, tačiau dėl kai kurių statybos įmonių kaltės darbai nejuda taip, kaip norėtųsi, ir aštuoni namai greičiausiai nebus baigti.

Renovuojamų namų gyventojai taip pat skundžiasi, kad laikas eina, o rezultatų vis nematyti. Būna, kad darbai išvis sustoja. Statybos įmonės teisinasi, kad joms labiausiai trūksta darbo jėgos. „Tuos kelis namus pabaigti per keturis mėnesius tikrai įmanoma. Visur stovi pastoliai, suvežtos medžiagos, tik imk ir dirbk, tačiau nėra darbininkų…”, – situaciją komentavo Ignalinos rajono savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis. Jo manymu, nors ir mažai tikėtina, statybos įmonės dar gali susitelkti.

„Problemos esmė yra ta, kad dažnai įmonės pervertina savo galimybes, dalyvauja konkursuose ir prisiima per didelius įsipareigojimus, kurių vėliau nesugeba įvykdyti”, – įsitikinęs jis.

Kalbėdamas apie situaciją rajono gyvenvietėse, rajono meras sakė, kad lieka nerenovuotų daugiabučių namų ir nors jų gyventojai sutinka, tačiau tie namai neatitinka bankų keliamų reikalavimų, nes juose gyvena daug skolininkų, arba kai kurių butų savininkai yra nežinomi, išvykę, nesutvarkyta jų nuosavybė. Šiaip ar taip renovacijos darbai artėja prie pabaigos ir savivaldybė tikisi, jog didesnių problemų neiškils.

Ignalinos r. savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas