Kviečia pažinti Anykščius einant pėsčiomis

Jau gegužės 26 dieną, šeštadienį, Anykščiuose bus pristatyta nauja virtuali trasa. Renginio organizatorė, sveikatingumo motyvatorė Vlada Musvydaitė teigia norinti įvesti tradiciją, kad žmonės atvykę į Anykščius, eitų ir pažintų patį miestą ir sužinotų daug įdomių ir nuotaikingų faktų. Virtuali trasa sukurta bendradarbiaujant su Anykščių rajono savivaldybe ir Anykščių turizmo ir verslo informacijos centru.

„Norime pristatyti virtualios trasos sąvoką. Žmonės gali eiti ir pažinti miestą, naudodamiesi „#walk15″ mobilia programėle ir joje paspaudę trasos pavadinimą („Pažink Anykščius eidamas”). Man smagu, kad aš pati labai daug sužinojau iš šitos trasos”, – pasakojo V. Musvydaitė.

Per visą miestą besidriekianti virtuali trasa supažindins tiek su gamtos, tiek su kultūriniais objektais. Šiandien nedaugelis žino, kur stovėjo senasis Anykščių dvaras, kada miestas buvo pirmą kartą paminėtas istoriniuose šaltiniuose, ar tai, kad Kalitos kalno rogučių trasa iki pat 2017 metų buvo vienintelė Lietuvoje. Anykštėnai didžiuojasi tuo, kad turi net tris bokštus, į kuriuos galima įkopti vasarą ir žiemą. Du iš jų yra gamtoje – miškuose, šalia upės ar ežero. Vienas bokštas – miesto centre, bažnyčios bokšte.

„Džiugu, kad kuriamos tiek virtualios, tiek realios trasos. Anykščiuose mes skatiname sveikatingumą ir norime, kad žmonės vaikščiodami pažintų mūsų miestą. Mes stengiamės įsileisti naujas technologijas ir taip motyvuoti gyventojus judėti”, – teigė Anykščių rajono savivaldybės meras Kęstutis Tubis.

Virtualios trasos aprašymus padėjusi parengti gidė Justina Verbickaitė pasakojo, kad eidami žmonės pažins kitokius Anykščius: „Naujoji trasa – tai lyg skėtis, kuris labai gražiai sujungia tiek gamtos, kultūros paveldo, tiek aktyvaus turizmo objektus, kurių mieste yra tikrai labai daug. Taip pat, trasa įveikiama visiems: tiek entuziastams, tiek pradedantiesiems. Einantys įsitikins, kad Anykščiai turi ką parodyti, skleidžiasi naujomis spalvomis ir kasmet atsinaujina.”

Anykščių rajono savivaldybės vyriausioji specialistė kultūrai ir turizmui Audronė Pajarskienė teigė, kad Anykščių miestas yra visuomet atviras drąsioms idėjoms: ,,Mūsų miestas yra žalias miestas, kuris pasitinka visus mylinčius gamtą, sveikatingumą ir naujoves. Džiaugiuosi, kad galime prisidėti prie sveikatingumo šiuolaikiškai.”

Renginio startas – gegužės 26 dieną (šeštadienį) 12 val., Vyskupo skvere (prie Antano Baranausko paminklo). Visi einantys atidarymo šventėje gaus numerius, kuriuos bus galima atsiimti renginio dieną nuo 10 val. Vyskupo skvere. Taip pat, įveikę naująją trasą bus apdovanoti medaliais. Trasa nesudėtinga, ją bus galima įveikti ir su vaikų vežimėliais.

Anykščiai – jaunas miestas. Savo 578-ąjį gimtadienį anykštėnai minės liepos pabaigoje. Miesto gyventojai ir svečiai galės pasidžiaugti ne tik miesto centrą išpuošiančiais floristiniais kilimais, koncertu, tačiau ir pasivaikščioti „#walk15″ maršrutu. Ši virtuali trasa – jau antroji šiame mieste ir net tryliktoji mobilioje programėlėje „#walk15″. V. Musvydaitė džiaugėsi, kad Anykščiai eina į priekį kartu su technologijomis ir skatina žmones eiti.

Anykščių rajono savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas