Visagino savivaldybės merė D. Štraupaitė atskleidė ateities planus

Rugsėjo 15 dieną Visagino savivaldybėje su darbo vizitu lankėsi LR energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas bei viceministras Simonas Šatūnas. Pirmiausia svečiai apsilankė Ignalinos atominėje elektrinėje (toliau – IAE).

Vizito metu buvo aptarti strateginiai jėgainės uždarymo klausimai, Europos Sąjungos finansavimo tęstinumo svarba siekiant sklandaus IAE uždarymo. Ministras susipažino su eksploatavimo nutraukimo darbais ir pasiektais rezultatais, lankėsi IAE reaktoriaus bloke, kur pamatė ir įvertino vykdomų uždarymo darbų sudėtingumą. Ministras apsilankė naujai pastatytuose radioaktyviųjų atliekų saugojimo ir tvarkymo objektuose. Anot ministro, jis buvo maloniai nustebintas IAE uždarymo proceso pažangos. „Uždarymo darbai vyksta laiku ir kai kurie net greičiau nei planuota”, – sakė ministras.

Vėliau svečiai apsilankė Visagino savivaldybėje ir susitiko su savivaldybės mere Dalia Štraupaite bei administracijos direktoriumi Sergejumi Mickevičiumi. Susitikime taip pat dalyvavo Seimo narys Algimantas Dumbrava ir Visagino savivaldybės tarybos narys Vytautas Šlaustas. Susitikimo metu ministras sakė, kad pagrindiniu vizito Visagine tikslu buvo apsilankyti IAE ir aptarti jos eksploatavimo nutraukimo proceso finansavimo klausimus.
Dalia Štraupaitė išsakė Visagino savivaldybės lūkesčius ir prašė ministerijos pagalbos ir palaikymo sprendžiant smulkiojo ir vidutinio verslo plėtros, lengvatos elektros energijos tarifui IAE regiono gyventojams problemas. Merė prašė atkreipti dėmesį į sudėtingą IAE regiono situaciją, į tai, kad regiono savivaldybės paliktos vienos spręsti su IAE uždarymu susijusias problemas: didelis nedarbas, sudėtinga socialinė-ekonominė situacija, sumažėjęs regiono turistinis patrauklumas.
Visagino merė papasakojo apie ateities planus, pvz., apie Pasaulinio energetikos muziejaus IAE teritorijoje sukūrimą. Taip pat buvo kalbama apie panaudoto branduolinio kuro tolesnio panaudojimo galimybes, IAE sanitarinės apsaugos zonos sumažinimą, GMF tinklo veiklą bei VĮ „Visagino energija” perdavimą savivaldybės nuosavybėn ir kt.

Visagino savivaldybės administracijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas