Advento vainikų vakaras sušildė sielas ir širdis

Paskutinę lapkričio dieną Vaikutėnų krašto bendruomenėje vyko adventinių vainikų parodos– konkurso ir labdaros vakaro ,,Širdis pripildyk gerumu“ baigiamasis renginys. Šiais metais šventinis adventinis vakaras tarsi šviesos spindulys sužibo gerumu ir viltimi.

Trečią kartą organizuojama adventinių vainikų paroda–konkursas tampa tradiciniu bendruomenės renginiu. Adventinių vainikų pinti bei jų žiūrėti bei vertinti į Vaikutėnų laisvalaikio centrą susirenka nemažai vaikų ir suaugusiųjų. Šiais metais parodoje buvo pristatyti 47 rankų darbo vainikai, į kuriuos kiekvienas sudėjo visas savo idėjas ir širdį. Vainikus pynė, puošė ir juos paaukojo labdarai net 26 (15 vaikų ir 11 suaugusių) Vaikutėnų krašto gyventojai.
Lapkričio 27-30 dienomis vyko adventinių vainikų paroda–konkursas ir balsavimas – buvo išrinktas meniškiausias, originaliausias, adventiškiausias, šventiškiausias ir žiemiškiausias vainikas. Parodą apžiūrėjo ir vertino 68 lankytojai. Šios idėjos sumanytoja ir puoselėtoja Vilija Puodžiukienė įsteigė penkias nominacijas, kurių autoriai buvo apdovanoti prizais.
Susumavus rezultatus meniškiausio vainiko autore išrinkta Lina Lingytė , originaliausio – Vida Masiulienė , adventiškiausio – Vaiva Tranelienė, šventiškiausio – Goda Raslanaitė ir žiemiškiausio – Rimutė Sinkevičienė.
Atvykęs Spitrėnų Švč. Mergelės Marijos, Taikos Karalienės parapijos klebonas Povilas Klezys pašventino sukurtus adventinius vainikus ir pasidalino mintimis apie Adventą. Renginyje dalyvavo Utenos seniūnijos seniūnas Saulius Gaižauskas, vyr. specialistė Zenona Valiukienė, socialinė darbuotoja Rima Petrošienė, Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Inga Šakalienė, svečiai iš Utenos ir kaimyninių bendruomenių bei Vaikutėnų krašto gyventojai. Pasidžiaugę sukurtais adventiniais vainikais, kalbėjusieji akcentavo, kad reikia dalintis gerumu, užuojauta, ištiesti paramos ranką tam, kam jos labiausiai reikia. Renginio metu seniūnas S. Gaižauskas apdovanojo fotonuotraukų konkurso „Keičiasi metų laikai, keičiasi gamta” nugalėtojus ir dalyvius. Vaikutėnų krašto bendruomenės nariai, dalyvaudami projekte „Eismo saugumas bendruomenėse”, vienai mergaitei ir jos globėjai dovanojo saugaus eismo atributiką.

Vaikutėnų krašto bendruomenės inf. ir nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas