Prieš šv. Kalėdas languose nutūps žiemos paukščiai

Gruodžio 13 dieną Utenos Aukštakalnio progimnazijos „Žiburio“ skyriuje vyko tradicinė Utenos rajono pradinių klasių mokinių karpymo popietė „Žiemos paukštė“. Vyturių, Krašuonos progimnazijų, Aukštakalnio pradinės mokyklos, Utenos mokyklos–vaikų darželio „Eglutė” bei Aukštakalnio progimnazijos „Žiburio” skyriaus mokiniai kartu su savo mokytojomis iš balto popieriaus karpė žiemos paukščius, kurie netrukus papuoš Utenos A. ir M. Miškinių viešosios bibliotekos Vaikų skyriaus erdves.

Susibėgti kasmet į tradicija tapusį renginį tiek mažuosius karpytojus, tiek jų pedagogus skatina noras ne tik išmokti karpymo subtilybių, bet ir noras pabūti kartu ir pasidžiaugti artėjančiomis šventėmis. O tam, kad šventės būtų dar smagesnės, vaikams skirtas erdves bibliotekoje papuošti nuostabiais karpiniais. Šiais metais į bibliotekos erdves nutūps paukščiai, simbolizuojantys 2017-uosius Ugninio Gaidžio metus.

Aukštakalnio progimnazijos „Žiburio” skyriaus dailės mokytoja Olga Meškuotienė, dėkodama mokytojams, vedantiems vaikus į pažinimo pasaulį, susirinkusiems priminė, kad vaikų karpiniais kasmet puošiamos ir gydymo įstaigų, bibliotekos, muziejaus, kai kurių ugdymo įstaigų erdvės.
Aukštakalnio progimnazijos direktorius Arvydas Šilinskas, pažadėjęs karpiniais pasidabinti ir savo namų langą, linkėjo gražių idėjų ir kūrybinio polėkio.
Kaip teigė renginio organizatorės Olga Meškuotienė ir jos kolegė mokytoja Daiva Miškinienė, šiemet norėta vaikų karpiniais papuošti vieną iš miesto kavinių, tačiau nuspręsta, kad karpiniai galbūt labiau derės bibliotekoje. Kitąmet į šią veiklą planuojama įtraukti ir vyresnių klasių mokinius.
Į renginį atskubėjusios karpinių meistrės pedagogės Vaida Svigarienė ir Miglė Saladžiūtė mokinius paragino nepritrūkti fantazijos, o savo iškarpytus angelus viešnios padovanojo direktoriui A. Šilinskui ir šios šventės organizatorėms.
Šioje šventėje dalyvavusi Aukštakalnio pradinės mokyklos mokinė Adriana prisipažino į renginį atėjusi paraginta mokytojos. Mergaitė iš anksto žinojo, kad jos karpinys – paukštis – bus ypatingas.
Ne vienerius metus tradicinėje karpinių šventėje dalyvaujanti Vyturių progimnazijos mokytoja Loreta Januškevičienė sakė pastebėjusi, kad šios popietės vaikams labai patinka, tad jie tam ruošiasi iš anksto bei per dailės pamokas noriai karpo. „Čia jie ateina lyg į parodą: ir savo kūrinį gali parodyti kitiems, ir patys pamatyti grožybių”, – šypsojosi mokytoja.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Aukštakalnio progimnazijos „Žiburio” skyriaus archyvo ir Linos Narčienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas