„Kamštelių vajuje“ dalyvaujantys uteniškiai stebina savo aktyvumu ir išmone

Konkurso „Kamštelių vajus 2016″ tikslas – surinkti kuo daugiau gamtoje išmėtytų plastikinių butelių kamštelių ir juos perdirbti. Raginami mokytojų vaikai aktyviai renka kamštelius, juos neša į mokyklas, vaikų darželius, o vėliau kuria neįprastus dirbinius.

„Penktus metus vykstančiame konkurse dalyvauja šimtai ugdymo įstaigų ir įvairių įmonių visoje Lietuvoje – per keturis konkurso metus esame surinkę beveik 23 tonas niekam nereikalingų smulkių šiukšlių. Pernai buvo surinkta ir priduota perdirbti 10 tonų plastikinių butelių kamštelių, beveik toną surinko uteniškiai. Ir tai įspūdingas skaičius. Konkurso dalyviams kamštelių rinkimas tarsi įaugo į kraują, ir daug kas klausia manęs, ar ir kitais metais organizuosim konkursą. Manau, kad konkursas vyks, tik keisis jo pagrindinis tikslas – ne kuo daugiau surinkti, o kaip išradingiau panaudoti surinktus kamštelius, kaip jais papuošti savo įstaigą, miestą. Skatinsim ir mokysim, kaip sukurti iš kamštelių ilgalaikius, grandiozinius projektus ir statinius, kaip juos išradingai panaudoti,” – pasakojo konkurso organizatorė, VšĮ „Draugiški šeimai” steigėja Birutė Jakučionytė.
Konkurso „Kamštelių vajus” ambasadorė Utenoje Marytė Zabulienė didžiavosi uteniškiais. „Mūsų miesto gyventojai, ypač vaikai, kasmet labai aktyviai dalyvauja konkurse, o Utenos Krašuonos progimnazija, kurioje dirbu, kasmet užima prizines vietas. Pernai užėmėm antrąją vietą šalyje, surinkome 385,2 kg kamštelių. Už gautą prizą – 500 eurų pirkome mokyklos bibliotekai skirtus sėdmaišius, fototapetą–žemėlapį, su mokiniais važiavom į Triušukų slėnį. Už labai aktyvų dalyvavimą konkurse ankstesniais metais mokykla yra apdovanota ir kitais vertingais prizais: trimis tūkstančiais litų suoliukams mokyklos koridoriuose įsigyti, knygų mokyklos bibliotekai už du tūkstančius litų, kelionėmis į Briuselį ir Strasbūrą”.
Konkurso „Kamštelių vajus” organizatoriai teigia, kad uteniškiai itin aktyviai dalyvauja rinkdami kamštelius – pernai Utenoje buvo surinkta 886 kilogramai kamštelių, o Utenos vaikų lopšelio-darželio „Saulutė” darbas „Knyga” pateko į respublikinę parodą Vilniuje.
Šių metų konkursui prisiregistravo 200 šalies komandų – 7 iš jų yra Utenos miesto mokymo įstaigos.
Utenoje plastikiniai butelių kamšteliai ir iš jų sukurti meniniai darbai bus renkami spalio 7 dieną, 9-12 val. Krašuonos progimnazijoje.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas