Savo sveikata rūpinasi per 50 000 vaikų

Jau septintus metus Lietuvos mokyklose ir darželiuose vyksta projekto „Sveikatiada” iniciatyvos – patrauklūs ir dinamiški renginiai padeda vaikams susipažinti su sveikos gyvensenos pagrindais.

Mokinių sveikos mitybos ir fizinio aktyvumo įgūdžius formuojančio projekto „Sveikatiada” stiprybė – ambasadorių tinklas. Taip vadinami mokymo įstaigų atstovai, įgyvendinantys sveikos gyvensenos renginius savo mokyklose ir darželiuose bei perduodantys projekto organizatorių žinutę – sveikai gyventi yra tikrai smagu.

Beveik tūkstantį mokytojų vienijanti „Sveikatiada” siekia atskleisti vaikams fizinio aktyvumo svarbą bei kovoti su visuomenėje vyraujančiais mitybos mitais. Norima, kad jaunoji karta gebėtų daryti informuotus sprendimus mitybos ir judėjimo srityse.

„Aktyviai bendraudami su mokyklomis ir darželiais akcentuojame, kad nesveiko maisto nėra, yra tik neteisinga ir nesubalansuota dieta. Mokymo įstaigose vis dar gaji nuomonė, kad tik daržovės yra sveikas maistas, o štai saldumynų ar riebių produktų vartoti visai negalima. „Sveikatiada” keičia šį stereotipą bei laikosi pozicijos, kad valgyti galima viską, tik tai reikia daryti saikingai”, – sakė projekto „Sveikatiada” koordinatorius Tadas Beržonskas.

Daugiau nei 500 mokyklų ir darželių vykdo jau tradicija tapusias ir mokinių pamėgtas tęstines iniciatyvas – „Pusryčių fiestą”, „Vaisių ir daržovių mitingą”, „Sveikatiadoj šok ir nesustok”, „Mankštiadą” bei kitus užsiėmimus, kurių metu vaikai žaidimų forma supažindinami su sveikos gyvensenos principais. Išbandę jiems patikusias veiklas, mokiniai prašo kuo daugiau panašaus pobūdžio renginių bei pradeda domėtis sveikatingumu ir savarankiškai.

Tiek Švietimo ir mokslo, tiek ir Sveikatos apsaugos ministerijų aktyviai palaikomas ir remiantis šių institucijų metodine informacija vykdomas projektas 2014-2015 mokslo metu sumušė savo dalyvių rekordą – projekto veiklose iš viso dalyvavo daugiau 55 tūkst. vaikų, dar keletas tūkstančių mokytojų ir tėvų. „Sveikatiados” pavyzdys rodo, kad patraukliai pateikta informacija bei praktiniai patarimai apie sveiką gyvenseną vaikams yra tikrai įdomūs bei naudingi.

„Vaikams mityba ir ypatingai fizinis aktyvumas yra artimos sritys, svarbu juos sudominti bei leisti patiems atrasti tiesas. Kuomet užsiėmimai vyksta šiek tiek kitaip – ne pamokų, bet kitokia, jiems dar neatsibodusia forma, vaikai yra daug imlesni mokytis bei ugdytis naujų įpročių.

Surengus „Sveikatiados žinių mūšį” apie mitybą, mažieji su didžiausiu entuziazmu įsitraukė į viktorinas bei ieškojo atsakymų į suktus klausimus. O juos įveikę įgytomis žiniomis nepamiršdavo pasidalinti ir savo šeimose.

Vasaros metu vyksta būsimųjų mokslo metų sveikos gyvensenos iniciatyvų planavimas, o „Sveikatiada” į mokyklas ir darželius grįš jau rugsėjo mėnesį.

udiena.lt inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas