Seime pristatyti uteniškių kūrėjų darbai

Rugsėjo 6 dieną Seimo II rūmų parodų galerijoje buvo pristatyta Utenos meno mokyklos Dailės skyriaus mokinių baigiamųjų darbų paroda, skirta Utenos miesto 757-ajam gimtadieniui paminėti. Ją atidarė parodos iniciatorius Seimo narys Edmundas Pupinis. Parodą pristatė Utenos meno mokyklos direktoriaus pavaduotojas, dailės skyriaus vadovas Giedrius Mazūras ir mokytoja Danutė Burbienė.

Parodos dalyvius ir svečius taip pat sutiko ir sveikino Utenos kraštiečiai – profesorius Romas Pakalnis ir uteniškių kraštiečių klubo „Indraja” viceprezidentė, etnologė Gražina Kadžytė. Renginio atidaryme skambėjo smuiko ir pianino garsai, kuriuos atliko Utenos meno mokyklos Muzikos skyriaus mokiniai.

Meno mokyklos mokiniai savo meniniais pasiekimais garsina ne tik Utenos miestą, bet ir Lietuvą – mokyklos absolventai yra žymūs šalies kūrėjai, menininkai, o mokiniai – įvairių tarptautinių konkursų laureatai.

„Šiais metais švenčiame Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmetį, Utenai sukanka 757 metai, todėl gabių meno mokyklos mokinių darbų paroda Seime yra dovana tiek visai šaliai, tiek Utenos miestui”, – renginio metu kalbėjo Seimo narys Edmundas Pupinis.

Parodą Seimo II rūmų parodų galerijoje lankytojai gali apžiūrėti iki rugsėjo 24 dienos.

Laikraščio „Utenos diena” ir LR Seimo inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas