„Erasmus+“ programos projektas mokykloje-vaikų darželyje „Varpelis“

Utenos mokyklos-vaikų darželio „Varpelis” bendruomenė kartu su dar penkiomis Europos Sąjungos šalimis pastaruosius dvejus metus dalyvauja „Erasmus+” programos tarpmokyklinių strateginių partnerysčių projekte „Už žaliuojantį pasaulį: leiskime vaikams veikti”, kurio tikslas – nuo mažens vystyti socialinį bei verslumo ugdymą, skatinti vaikus atsakingai veikti, supažindinti su aplinkos apsaugos bei sociokultūrinėmis problemomis, ugdyti įvairias vertybes ir verslumui reikalingas savybes, tokias kaip pasitikėjimas savimi, atkaklumas, iniciatyvumas, kūrybiškumas, atsakingumas, savarankiškumas ir komandinė dvasia.

Bendrose projekto veiklose dalyvauja šešių Europos Sąjungos šalių mokyklų bendruomenės iš Prancūzijos, Ispanijos, Graikijos, Italijos, Lenkijos ir Lietuvos „Varpelio” ugdytiniai su tėvais bei visais šios švietimo įstaigos darbuotojais. Visi dalyviai aktyviai įsitraukė į įdomias veiklas, susijusias su vandeniu, biologine įvairove, atsinaujinančiais energijos resursais, rūšiavimu, ekologišku maistu ir solidarumu.

Savo mokiniams pasėjome vilties sėklą, kad mūsų planeta gali tapti gražesnė. Mes, europiečiai, turėtume nepamiršti, kad vanduo, atsinaujinančios energijos, biologinė įvairovė ir maistas neturėtų būti švaistomi ir kad didžioji dalis atliekų gali būti perdirbama. Mes parodėme solidarumą ir mokėme savo mokinius, kaip patiems tai daryti kasdieniame gyvenime. Mes rinkome medžiagą ir ruošėme mokslinę parodą apie vandenį, mokėmės taupyti vandenį, organizavome „Pasaulio švarinimo” akciją, kūrėme stalo žaidimus bei įvairiausius daiktus iš perdirbtų medžiagų, gaminome ekologišką maistą, kūrėme filmukus, plakatus, dainavome, šokome, norėdami perteikti savo įsipareigojimus. Mes organizavome labdaros renginius ir rinkome pinigus labdarai. Mūsų mokiniai kartu su mokytojais turėjo galimybę paviešėti projekto partnerių šalyse, susipažinti su jų kultūra, kraštovaizdžiu, švietimo sistema. Šešiolika mokinukų buvo deleguoti į skirtingas šalis ir tapo mūsų mokyklos-vaikų darželio „Varpelis” ambasadoriais, kurie pristatė mūsų atliktas veiklas. Vaikai gyveno šeimose ir susirado daug draugų. Grįžę savo patirtimi dalijosi su visa mokyklos-vaikų darželio bendruomene bei kitomis miesto mokyklomis. Šių metų pavasarį patys priėmėme delegacijas iš visų partnerinių šalių mokyklų. Viešnagės metu pristatėme savo šalį, miestą ir mokyklą, organizavome solidarumo savaitę, lankėmės pas rajono savivaldybės merą, rengėme spaudos konferencijas, o viešnagės pabaigą vainikavo projekto užbaigimo koncertas „Solidarumo ir draugystės žiedas”.
Prabėgus dvejiems metams galime drąsiai didžiuotis pasiektais rezultatais ir savo mokiniais.

Veikla yra finansuota iš „Erasmus+” programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas. Šis pranešimas atspindi tik autorių, bet ne Švietimo mainų paramos fondo, Europos Komisijos ar jos institucijų požiūrį, todėl Europos Komisija neatsako už medžiagos turinį bei už galimą informacijos naudojimą.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas