Kulinarinėje kelionėje po pasaulį – ir Lietuvos smulkieji gamintojai

Žemės ūkio parodos visame pasaulyje sulaukia nemažo susidomėjimo, tačiau Berlyne rengiama populiarioji tarptautinė paroda „Žalioji savaitė” sulaukia ypatingo lankytojų, profesionalų ir žiniasklaidos dėmesio. Šiemet paroda, visada stebinanti plačiausiu produktų ir paslaugų asortimentu žemės ūkio, maisto produktų ir sodininkystės srityse, vyksta sausio 20–29 dienomis. Lietuvos stendas šioje parodoje vėl bus įrengtas tokio pat dydžio kaip ir pernai, o mūsų šaliai atstovaus smulkieji gamintojai, pristatysiantys tautinio paveldo ir ekologiškus gaminius.

Nuo 1926 metų vykstančioje parodoje kasmet demonstruojami naujausi produktai, didelis dėmesys skiriamas atsinaujinantiems ištekliams, ekologiniam žemės ūkiui, sodininkystei ir kaimo plėtrai. Paroda domisi ne tik paprasti lankytojai, bet ir maisto pramonės atstovai, didmenininkai, mažmenininkai, maitinimo įstaigos, žemės ūkio importuotojai, visų šalių žemės ūkio, miškininkystės, sodininkystės, daržininkystės ir verslinės žvejybos specialistai, žemės ūkio politikos ekspertai. Kasmet parodoje, kurioje daugiau kaip 1 500 dalyvių demonstruoja šimtą tūkstančių produktų iš viso pasaulio, akredituojama daugiau kaip 5 000 žurnalistų iš 70 šalių. Pernai parodą aplankė 380 tūkst. lankytojų.
Daugeliui Lietuvai atstovaujančių įmonių pasirodymas šioje parodoje nebus debiutinis. Individuali Audronės Žilienės įmonė (Raseinių r.) Lietuvos ekspozicijoje Berlyne vėl pristatys šaltai rūkytus mėsos gaminius, turinčius tautinio paveldo ir ekologinius sertifikatus, UAB „Saimeta” – grybukus, duoną, girą, o Laimutės Sadauskienės individuali įmonė (Rokiškio r.)  ne tik vaišins grybukais ir šakočiais, bet taip pat demonstruos ir pastarųjų kepimo procesą. Parodoje UAB „Apiterapijos centras” (Kaunas) atstovai lankytojus vaišins sveikatinančiomis medaus arbatomis ir natūraliu medumi su vaistažolių ekstraktais, o MB „Šušvės midus” (Kėdainių r.) –  kelių rūšių midumi, medumi ir jo mišiniais su uogomis. Pirmą kartą parodoje dalyvausianti A. Udrienės individuali įmonė ruošiasi pristatyti kaimišką alų, UAB „Radviliškio kaimo kepykla” – duoną ir šimtalapį. Viena seniausių įmonių Lietuvoje UAB „Gerovės prekyba” vokiečių pirkėjams ketina pasiūlyti tautinio paveldo uogienių.
Parodoje savo veiklą garsins ir Lietuvos kaimo turizmo asociacija, lietuvių liaudies meno ir tautinio paveldo gaminius pristatys ir amatus populiarins Lietuvos ūkininkių draugijos bei Lietuvos tautodailininkų sąjungos Vilniaus bendrijos narės.

Žemės ūkio ministerijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas