Svarbi informacija medžiotojams

Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai medžiotojus informuoja apie jau prasidėjusį (nuo spalio 15 dienos) vilkų medžioklės sezoną bei Aleksandro Stulginskio universiteto Miškų ir Ekologijos fakulteto Miškų biologijos ir miškininkystės instituto Medžioklėtyros laboratorijos vykdomus tyrimus apie vilkų populiaciją.

Nors mūsų šalyje vilkas priskiriamas saugomoms rūšims, tačiau dėl didelės šių žvėrių padaromos žalos, taikoma išimtis ir Lietuvoje leista juos medžioti. Vilkų medžioklė šalyje ribojama nustačius jos laiką ir leidžiamų sumedžioti žvėrių skaičių. Šiemet, kaip ir pernai, leidžiama sumedžioti 60 vilkų. Pagal Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisykles, vilkų medžioklės sezonas prasidėjo spalio 15 dieną ir tęsiasi iki balandžio 1 dienos (išnaudojus limitą, sezonas užbaigiamas anksčiau).

Atsižvelgdami į mokslinių tyrimų vykdytojų prašymą, Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai informuoja, kad kiekvienas medžiotojas, sumedžiojęs vilką, paimtų (atpjautų) raumens (mėsos) (2×2 cm) gabalėlį (mėginį). Mėginys turėtų būti švariai supakuojamas ir laikomas šaldymo kameroje. Prie mėginio medžiotojas turėtų pateikti informaciją apie vilko sumedžiojimo datą ir vietą bei nurodyti sumedžioto vilko lytį. Medžiotojas, sumedžiojęs daugiau nei vieną vilką, saugomus mėginius turėtų pažymėti taip, kad būtų galima visą informaciją priskirti konkrečiam mėginiui. Taip pat atkreiptinas dėmesys, kad pildant pranešimą apie sumedžiotą vilką, būtina laikytis nustatytos formos, tiksliai ir tvarkingai užpildant visas privalomas užpildyti grafas. Itin kruopščiai ir tiksliai reikėtų nurodyti vilko sumedžiojimo vietą. Esant galimybei, nurodyti vietos, kurioje sumedžiotas vilkas, koordinates.

Utenos RAAD inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas