Konkūruose varžėsi eiklieji žirgai

Praėjusį savaitgalį Vyžuonose vyko didžiulė šventė, kurios metu buvo minimas ir miestelio 610 metinės (apie tai plačiau skaitykite trečiadienio laikraštyje „Utenos diena“), tačiau ne ką mažesnis renginys buvo organizuotas Arūno Smalsčio ūkyje, kuriame vyko žirgų konkūro treniruotė-varžybos. Jas organizavo žirgų mylėtojas ir augintojas vyžuoniškis Arūnas Smalstys.

Iš Vilniaus, Anykščių, Utenos rajonų atvykusių dalyvių ir jų eikliųjų žirgų laukė rimti išbandymai: keli konkūrai su kliūčių ruožais, teko varžytis ir dėl pagrindinės Vyžuonų seniūnijos seniūno Audriaus Remeikio įsteigtos taurės.

Pirmoje rungtyje, kurioje dalyvavo 10 vaikų su savo augintiniais, nugalėtoja tapo aštuonmetė Augustė Baužaitė su poniu Čikiu iš Anykščių rajono. Antrame konkūre reikėjo įveikti 60 cm aukščio kliūtis. Šioje rungtyje buvo net 21 dalyvis, o nugalėtoja tapo Anykščių rajono klubo „Nikadoras” šių varžybų debiutantė Otilija Skapaitė su Magde. Antras – Arnas Andriuškevičius su Breiku, trečia – Evita Vaišnoraitė su A. Smalsčio ūkio kumele Vakare. Trečiame konkūre aukštis buvo pakeltas iki 80 cm, todėl jame dalyvavo tik devyni žirgai su raiteliais. Vėl nugalėjo ta pati raitelė O. Skapaitė su Magde, antras buvo anykštėnas A. Andriuškevičius su Breiku, trečia – Vilniaus rajono raitelė Amelija Rimkutė su Penelope.
Žirgams ketvirtame konkūre reikėjo peršokti vieno metro aukščio kliūtis. Todėl šioje rungtyje ne visi žirgai pakluso raiteliams. Nugalėtoja su dviem žirgais Rondo ir Penelope tapo A. Rimkutė. Ji į Vilniaus rajoną parsivežė visų trijų vietų laimėtojos taures.
Aukščio galingumo rungties nugalėtoja tapo anykštietė Gabrielė Baužaitė. Jos Fernanda be klaidų peršoko net 1,50 metrų aukščio kliūtį.

Plačiau apie šias varžybas skaitykite šeštadienio laikraštyje „Utenos diena”.

Autoriaus nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas