Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Utenos „Juventus“ komandos kvies vairuoti saugiai

Šiemet vasario–liepos mėnesiais žaisti pagal taisykles kelyje kvietę „Lietuvos ryto” krepšininkai apie saugų eismą gerbėjams primins ir per naująjį sezoną. Šįkart saugaus eismo ambasadorių gretas papildys ir Utenos „Juventus” žaidėjai. Krepšininkai tikisi, kad sutelkus jėgas raginimas saugiai elgtis kelyje pasieks daugiau žmonių ir paskatins juos atsakingiau laikytis Kelių eismo taisyklių.

„Kelyje, kaip ir krepšinyje, kad laimėtum, turi žaisti pagal taisykles. Neįmanoma vienam pasiekti pergalę, turi prisidėti visa komanda. Krepšinis ir vairavimas yra komandiniai žaidimai: aikštelėje tau padeda krepšininkai, o kelyje tavo komanda yra kiti vairuotojai. Tik gerbdami vieni kitus ir laikydamiesi taisyklių galim pasiekti pergalę”, – pasakojo „Lietuvos ryto” žaidėjas Antanas Kavaliauskas.
Lietuvos automobilių kelių direkcijos Eismo saugumo skyriaus vedėjas Nemunas Abukauskas sakė, kad praėjusio sezono saugaus eismo kampanija priminė vairuotojams svarbiausias saugaus elgesio kelyje taisykles, tačiau kol žmonės žūva keliuose, eismo dalyviams saugaus eismo pamokas reikia priminti nuolat.
„Krepšinio varžybos – puiki proga priminti apie saugų eismą, nes jos sutraukia didžiausią vyrišką auditoriją, o pagal statistiką dažniausiai į eismo įvykius patenka ar jų kaltininkais tampa vyrai. Pavyzdžiui, 2014 m. jie sudarė 72 proc. visų keliuose žuvusių eismo dalyvių. Ne paslaptis, kad per krepšinio varžybas gerbėjai mėgsta ir alaus pagurkšnoti, po to kai kurie sėda prie vairo. Vėlgi statistika rodo, kad daug eismo įvykių įvyksta būtent dėl neblaivių vairuotojų kaltės. Pernai dėl šios priežasties įvyko 303 eismo įvykiai. Apie saugų eismą reikia kalbėti nuolat, o tokios kampanijos tam labai padeda”, – sakė N. Abukauskas.
Utenos „Juventus” krepšininkas Egidijus Dimša įsitikinęs, kad saugumas kelyje priklauso nuo kiekvieno eismo dalyvio, todėl savo gerbėjus ir visus vairuotojus ragina būti dėmesingais ir laikytis taisyklių: „Kiek esame matę nelaimingų atsitikimų ir pagalvoję, kaip būtų baisu jeigu taip atsitiktų mums ar mūsų šeimos nariams. Bet vien galvojimas saugumo keliuose neduos, jis turi būti paremtas veiksmais. Kelyje esame atsakingi ne tik už save, bet ir už kitus: pėsčiuosius, dviratininkus, vairuotojus. Juk pats gali nenukentėti, bet suluošinti kitą, ir tai tave slėgs visą gyvenimą.”
Kaip ir praėjusį sezoną, šios kampanijos metu krepšininkai vairuotojus ragins neviršyti leistino greičio, drausmingai elgtis kelyje, nevairuoti išgėrus ir prisisegti saugos diržus, o pėstiesiems primins, kodėl svarbu segėti atšvaitą.
Interviu su krepšininkais apie saugų eismą gerbėjai netrukus galės rasti komandų interneto svetainėse, kuriose suksis ir saugaus eismo vaizdo klipai. Kampanija įtrauks ir varžybų į arenas stebėti susirinkusius žiūrovus – jie bus kviečiami dalyvauti saugaus eismo žaidimuose.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas