Dauniškio gimnazijos pedagogai sėmėsi kūrybinių idėjų

Lapkričio 19 dieną Utenos Dauniškio gimnazijoje vyko 2015 metų suaugusiųjų mokymosi savaitei „Aktyvus mokymasis aktyviam gyvenimui” skirtas vakaras „Menų kamara”. Savo kūrybą demonstravo ir smalsuolius pamokė meno paslapčių Utenos menininkai. Renginyje muzikavo mokytojas Laimutis Kirilauskas.

Suaugusiųjų klasių mokiniai ir suaugusiųjų švietimo savaitės svečiai galėjo išbandyti įvairias kūrybos formas rankdarbių srityje. Renginio organizatorės Violetos Develienės kvietimu gimnazijoje svečiavosi dailininkė Alma Vaitkutė ir pamokė subtilios atvirukų, vokų dekoravimo technikos. Menininkė Edita Kušleikienė supažindino su papuošalų, auskarų kūrimu. Po užsiėmimo kiekviena mokinė parsinešė namo pačios sukurtą papuošalą. Sertifikuotas tautodailininkas Vytautas Šemelis pademonstravo tai, kaip kaip gimsta mediniai paukštukai ir pamokė jų dekoravimo. Drožėjas Saulius Bučinskas kvietė pasigaminti segę iš medžio ir pademonstravo medinių suvenyrų pavyzdžių. Jaukus vakaras baigėsi dalijantis patirtais įspūdžiais. Utenos Dauniškio gimnazijos direktoriaus pavaduotoja Valentina Unton padėkojo menininkams už edukacinius užsiėmimus, o renginio dalyviams palinkėjo dažniau atrasti laiko savo pomėgiams.
2015 metų suaugusiųjų mokymosi savaitė skiriama aktyvaus mokymosi idėjos sklaidai, praktiniam jos taikymui ir mokymosi galimybių suaugusiųjų bendruomenei parodymui.

Laikraščio „Utenos diena” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas