Istorinis žygis – su nuotykių, kultūros ir istorijos pamokomis

Rugsėjo 4 dieną prasidėjo istorinis žygis žemaitukų žirgais aplink Lietuvą – „Žemė-žmogus-žirgas”. Iš Šventosios aštuoni raiteliai ir du važnyčiotojai buvo išlydėti į penkias savaites trunkančią kelionę aplink Lietuvą. Prie šio žygio raitelių prisijungęs ir Leliūnų seniūnijos gyventojas Irmantas Kandratavičius su žemaituke Temba.

 

„Utenos dienos” žurnalistų kalbinta I. Kandratavičiaus žmona Jovita pasakojo, kad šiuo metu raiteliai joja Rytų Lietuvoje. Kelionė neapsieina be nuotykių. „Raiteliams teko traukti karietą į kelyje pasitaikiusią įkalnę”, – teigė Jovita, kartais aplankanti savo vyrą įsikurtose stovyklose. „Žmonės raitelius sutinka ir priima nakvynei labai draugiškai”, – tikino Jovita.
Moteris pasakojo, kad raiteliai jau yra šiek tiek nuvargę. „Dvi dienas jie jojo rekordiškai didelius atstumus – po 80 km per dieną”, – naujienomis dalijosi Jovita.
Šiųmetis Žemaitukų arklių augintojų asociacijos rengiamas žygis yra skiriamas Etnografinių regionų metams, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-mečiui ir Mykolo Kleopo Oginskio 250-osioms metinėms paminėti. Žygio metu bus aplankyti Lietuvos etnografiniai regionai ir pademonstruotas dėmesys kiekvieno regiono kultūriniam bei istoriniam palikimui.
Šio neeilinio istorinio žygio, kuriame joja aštuoni raiteliai ir du važnyčiotojai su karietomis, vežančiomis žygeivių mantą, pabaiga numatyta spalio 10 dieną Šventojoje.

Laikraščio „Utenos diena” inf., J. Kandratavičienės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas