Raiteliai varžėsi žirgų konkūro varžybose

Neseniai Vyžuonose vyko tradicinės žirgų konkūro varžybos, kurias organizavo žirgų mylėtojas ir augintojas vyžuoniškis Arūnas Smalstys. Penktus metus iš eilės vykęs renginys sulaukė dalyvių iš kitų šalies miestų bei Latvijos.

Sutikti maždaug 100 dalyvių ir smalsuolių vyžuoniškis A. Smalstys sako buvo pasirengęs iš anksto: paruošė aikštelę, privežė pjuvenų, nupirko prizų. Renginyje netrūko ne tik teigiamų emocijų, bet buvo ir ką išvysti. Plaušų kaime prie žirgyno sugužėjusių dalyvių ir žiūrovų laukė įdomi programa ir žirgų pasirodymai.
15 žirgų auginantis Arūnas pasakojo, kad anksčiau panašias varžybas organizuodavo Vyžuonų miestelio stadione, tačiau šįmet tam negavus finansavimo, žirgų augintojas nusprendė šventę pasidaryti savo kieme – teritorijoje, esančioje netoli nuosavo žirgyno.
Iš Panevėžio, Zarasų, Vilniaus rajonų bei Latvijos atvykusių dalyvių ir jų eikliųjų žirgų laukė rimti išbandymai: trys kliūčių ruožai, kuriuos įveikus raiteliams reikėjo patekti į pagrindinį konkūrą, kur teko varžytis dėl pagrindinės taurės.
Pirmajame kliūčių ruože geriausiai sekėsi A. Smalsčio žirgyno raitelei Evitai Vaišnoraitei su kumele Fėja, antrajame ruože garbingą antrąją vietą pelnė minėtojo žirgyno raitelis Ernestas Laurinavičius. Savo pasirodymą demonstravo ir dramatiško likimo kumelė Kakava iš buvusio A. Kaušakio ūkio – jos eiklumą per kliūtis išbandė Žirgų globos asociacijos direktorė Rūta Matukonytė.
Paklaustas, koks šio tradicinio renginio tikslas, Arūnas atsakė, kad organizuojant žirgų konkūro varžybas visų pirma norisi kuo daugiau žmonių pritraukti prie žirgų sporto. „Juk vaikai nemažai laiko praleidžia prie kompiuterių, o kai kurie ir gyvo žirgo nėra matę. Utena – žirgų kraštas, todėl džiugu matyti, kad uteniškiai vis labiau domisi šia sporto šaka”, – nuoširdžiai pasidžiaugė pašnekovas, šiuo metu rimtai galvojantis kurti žirgų sporto klubą.

udiena.lt inf., A. Smalsčio nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas