Tikrinant darželių ir mokyklų valgyklas, galės dalyvauti tėvų atstovai

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai kasmet daugelio vaikų darželių ir mokyklų valgyklose randa higienos, maisto saugos ar kokybės pažeidimų. 50 proc. patikrinimų nustatoma su pažeidimais. Taip pat jau ne vienerius metus maisto kokybe, neskaniu maistu skundžiasi vaikai ir jų tėvai, tad VMVT nusprendė imtis konkrečių priemonių, kad situacija keistųsi, ir sudarė galimybes tėvų atstovams dalyvauti darželių bei mokyklų patikrinimuose.

„Viešumas ir galimybė patiems tėvams pamatyti, kaip maitinami jų vaikai, turėtų drausminti neatsakingus maisto tiekėjus bei gamintojus. Ikimokyklinių ar bendrojo ugdymo įstaigų tėvų atstovai, VMVT inspektoriams gavus skundą, galės su jais vykti į patikrinimą”, – sako VMVT Maisto skyriaus vedėjos pavaduotoja Aurelija Načienė.
Neplaniniuose maisto tvarkymo skyrių patikrinimuose galės dalyvauti tų darželių ir mokyklų tėvų komitetų ar tėvus vienijančių nevyriausybinių organizacijų atstovai.
Norintys dalyvauti patikrinimuose, tėvai turės kreiptis į teritorinę VMVT, užpildyti deklaracijas ir konfidencialumo pasižadėjimus, patikrinimų metu privalės dėvėti specialius drabužius.
Užpildydami įsakymu patvirtintos formos deklaraciją, tėvai patvirtins, kad neserga ir nenešioja ligų, kurios gali būti perduodamos per maistą. Konfidencialumo pasižadėjimais tėvų atstovai įsipareigos iš anksto nepranešti kitiems asmenims apie planuojamus patikrinimus, neskleisti informacijos, kuri gali būti komercinė įmonės paslaptis.
Patikrinimuose dalyvaujantys tėvai, inspektorių išvadoms dėl vaikams tiekiamo maisto kokybės ir higienos sąlygų valgyklose, įtakos negalės daryti, nes dalyvaus stebėtojų teisėmis.

VMVT inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas