Uteniškiai dalyvavo ugniagesių šventėje

Šv. Florijono – ugniagesių globėjo dienai paminėti Ignalinoje vyko Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų viešas renginys visuomenei bei apskrities ugniagesybos sporto B pogrupio čempionato finalas. Jo metu kovinio išsidėstymo rungtyse dalyvavo ugniagesių komandos iš šešių savivaldybių bei dvi jaunųjų ugniagesių komandos iš Visagino ir Utenos.

Renginį pradėjo Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas Olegas Kovalevskis. Jis pasveikino visus pareigūnus artėjančios šventės proga bei įteikė apdovanojimus labiausiai nusipelniusiems ugniagesiams. Varžyboms startą davė Ignalinos rajono savivaldybės meras Henrikas Šiaudinis. Pirmiausia galimybė pasirodyti buvo suteikta jauniesiems ugniagesiams, vėliau tarpusavyje varžėsi apskrities tarnybų ugniagesių komandos. Čempionato nugalėtojais tapo Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos komandos ugniagesiai. Jie gegužės 3 dieną vyks į Kauną atstovauti valdybai baigiamajame 2015 m. Lietuvos Respublikos ugniagesybos sporto B pogrupio čempionato etape.
Šventės metu žiūrovai galėjo ne tik apžiūrėti gaisrinę techniką, įvairią įrangą, bet ir plačiau susipažinti su ugniagesio profesija. Jiems buvo parodytas imituotas eismo įvykis, kurio metu iš automobilio buvo gelbėjamas nukentėjusysis. Žiūrovai galėjo pasikelti automobilinėmis kopėčiomis į 37 m aukštį, sužinoti narų gelbėtojų darbo ypatybes, apžiūrėti jų turimą įrangą, išbandyti autonominių dūmų detektorių veikimą, pasimokyti, kaip teisingai naudotis gesintuvais.
Lietuvos šaulių sąjungos jaunieji šauliai visus renginio dalyvius vaišino koše ir arbata.

VPGT inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas