Uteniškis rekordininkas kupinas ryžto pakartoti sėkmę

Žirginio sporto entuziastų atmintyje dar neišblėso kaip reta įspūdingas pernykščių lenktynių Dusetų hipodrome finalas – varžytuvės dėl pagrindinio trofėjaus „Didžiojo žiemos prizo”, kurį tradiciškai steigia Žemės ūkio ministerija ir kurių metu net tris kartus paeiliui buvo gerinami trasos greičio rekordai.

„Didžiojo žiemos prizo” laimėtojas pagrįstai laikomas visų lenktynių karaliumi. Pernai juo tapo uteniškis Egidijus Gudonis, vadeliojęs Rodney Augustin žirgą, kuris 1609 metrų distancijos finišą ne tik kirto pirmas, bet ir užfiksavo naują trasos rekordą – 2 min. 00,775 sek.

„Tokių akimirkų pamiršti negalima, – žirgų tradicinių lenktynių „Sartai 2015″ spaudos centrui, Viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus” sakė E. Gudonis, nugalėtojo ir rekordininko titulą ginsiantis ir šiemet, vasario 7-ąją Dusetų hipodrome vyksiančiose lenktynėse. – Pasiektas trasos rekordas ir mano sportinių trofėjų kolekciją papildęs „Didysis žiemos prizas” – dvigubai brangūs, nes jie buvo iškovoti itin atkaklioje, reto grožio kovoje, kokios žiūrovai ko gero šioje žiemos arenoje iki tol nebuvo matę”.

Iš tiesų, trys trasos rekordai papuoštų bet kurias varžybas, ne tik pernai besniegę Aukštaitijos žiemą, pučiant aštriam pietryčiui, Dusetose vykusias tradicines ristūnų lenktynes. Pirmas ankstesnį, prieš dvejus metus pasiektą savo rekordą pagerino varėniškis, Dubyčių žemės ūkio bendrovės sportininkas Stanislovas Kėrys, o dar greitesnis buvo S. Kėrio rezultatą vėl pagerinęs Estijos sportininkas Jevgenijus Ivanovas, tačiau ir svečias galėjo džiaugtis tik antrąja vieta.

Praėjusių lenktynių laimėtojas ir trasos rekordininkas šiemetinėms lenktynėms „Sartai 2015″ treniruoja tą patį nuosavam E. Gudonio žirgininkystės ūkiui priklausantį Rodney Augustin žirgą, kuriam dabar jau 11 metų. Nors iš sportinio žirgo daugiausia galima tikėtis, kai jis pasiekia 6,7 ar 8 metų brandą, tačiau Egidijus viliasi, jog jo numylėtinis panašų lenktynių tempą išlaikys ir šiemet. O ir ištvermės jam kol kas nestinga.

E. Gudonis teigia, jog ne tik greitis ir žirgo ištvermė lemia sėkmę lenktynėse ledo take. Strategijai ir taktikai čia irgi priklauso anaiptol ne antraeilis vaidmuo.

„Daugelis varžovų stebėjosi, kaip pernai man pavyko atkirpti beveik 3 sekundes nuo ankstesnio rekordo? – prisimena E. Gudonis. – Didelių paslapčių nėra. Prisiminkime, iki paskutinio posūkio į priekį buvau praleidęs bene tris pajėgius varžovus, kurių vadeliojami žirgai man sudarė nemenką užuovėją. O kai lyderių ristūnai pavargo, Rodney Augustin lemiamame posūkyje kaip žaibas šovė į priekį, todėl finišuodamas jaučiau, kad rekordas tikrai bus, tik nesitikėjau tokio didelio pranašumo”.

Tačiau šiemet E. Gudonis nesitiki lengvos pergalės ir pranašauja itin atkaklią kovą, tarsi magnetas traukiančią žiūrovus. Bene pagrindiniu varžovu „Sartai 2015″ batalijose jis laiko daugkartinį šių lenktynių dalyvį, pasiekusį irgi ne vieną rekordą Kazimierą Trotą, kuris Dusetose startuos su neseniai Suomijoje įsigytu labai eikliu žirgu.

Pateikti ne vieną staigmeną rekordininko nuomone gali ir labai pajėgios Kasandros grupės sportininkai, ir daugelis svečių, kurie žinomi dar ne visi.

O ir pats E. Gudonis į „Sartų 2015″ šventę atsiveš ne tik eiklųjį Rodney Augustin, bet ir dar šešis jo ūkyje auginamus ir treniruojamus žirgus, kuriuos vadeliosiantys, žinoma, puoselės viltis į ne vieną prizą.

„Visus Bonus” inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas