Į gydymo įstaigas plaukia 100 milijonų litų

Augantis kitų metų Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžetas leis pradėti diegti naujoves sveikatos priežiūros srityje ir užtikrinti, kad didėtų pacientams teikiamų paslaugų įvairovė, gerėtų jų kokybė. Na, o šių metų pabaigoje iš PSDF rezervo skirti 100 mln. litų jau yra paskirstyti ir keliauja į gydymo įstaigas.

Didžiausia šių lėšų dalis – 78,4 mln. litų – atiteks sveikatos priežiūros paslaugoms apmokėti. 15 mln. litų skirta ir VLK neapibrėžtiems įsipareigojimams ortopedijos techninėms priemonėms padengti, 4,9 mln. litų –medicininei reabilitacijai ir sanatorinam gydymui, o 1,7 mln. litų – sveikatos programoms įgyvendinti.
2015 metų PSDF biudžetas bus didžiausias Lietuvos privalomojo sveikatos draudimo istorijoje nuo pat 1997 m. Jis sudarys 4,8 mlrd. litų (1,4 mlrd. eurų), o tai, lyginant su 2014 m., yra 7,8 proc. arba 345,4 mln. litų daugiau.
„Štai 2013 metais Lietuvoje buvo beveik 36 tūkstančiai atvejų, kai pacientai praleido gulėdami ligoninės lovoje ne daugiau kaip vieną dieną. Pavyzdžiui, 15 tūkstančių pacientų buvo išrašyti tą pačią dieną, o likusieji 21 tūkstantis – kitą dieną po paguldymo. Tai rodo, kad praktiškai visais šiais atvejais ligoniui galėjo būti pasiūlyta alternatyva – dienos paslauga. Taigi mūsų uždavinys – paskatinti gydymo įstaigas aktyviau taikyti pacientams jau įteisintas modernias paslaugų teikimo formas bei įteisinti trūkstamas”, – sakė Gintaras Kacevičius, laikinai einantis Valstybinės ligonių kasos prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) direktoriaus pareigas.

Valstybinės ligonių kasos inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas