Gyvūnų globėjai privalo suskubti

Visi gyvūnų globėjai turėtų suskubti, mat gruodžio 1 dieną baigiasi pereinamasis laikotarpis, per kurį asmenys ar organizacijos, užsiimančios neprižiūrimų gyvūnų laikinąja ar ilgalaike globa, privalėjo įgyvendinti būtinuosius reikalavimus bei užregistruoti savo veiklą.

„Veterinarijos reikalavimai gyvūnų globėjams ir globos namams buvo patvirtinti dar šių metų birželio mėnesį, suteikiant pusės metų pereinamąjį laikotarpį. Šiuo teisės aktu buvo siekiama išspręsti eilę mūsų šalyje susikaupusių problemų, susijusių su gyvūnų globa”, – pabrėžė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vedėjo pavaduotoja Rasa Sirutkaitytė.
Visų pirma nustatyta, kad gyvūnų globėjais gali būti ne jaunesni kaip 18 metų asmenys ar gyvūnų globos organizacijos. Jei globėjai laikinai ar nuolat laiko benamius ir neprižiūrimus gyvūnus arba rūpinasi sergančiais (sužeistais) laukiniais gyvūnais, tokią veiklą reikia užregistruoti. Numatyti ir reikalavimai, kuriuos turėtų atitikti patalpos ar vieta, kurioje laikomi globojami gyvūnai. Be to, gyvūnų globėjams griežtai draudžiama užsiimti gyvūnų veisimo veikla.
Reikalavimai netaikomi pavieniams asmenims, kurie priglaudė benamį, neprižiūrimą gyvūną, tačiau neužsiima tiksline globa (nuolat negloboja kelių ar keliolikos tokio paties likimo gyvūnų, neieško jiems naujų savininkų).
,,Būtinybę reglamentuoti gyvūnų globėjų veiklą padiktavo ir siekis užkirsti kelią piktnaudžiavimo atvejams, kai neteisėtai pasisavinami priklydę ar rasti pasimetę gyvūnai. Šios taisyklės padės išaiškinti ir tokius asmenis, kurie gyvūnų globa užsiima siekdami asmeninės naudos, renka paaukotas lėšas, tačiau nepasirūpina, kad globojami gyvūnai būtų laikomi tinkamomis sąlygomis”, – komentavo R. Sirutkaitytė.
VMVT duomenimis, šalyje veikia 16 registruotų gyvūnų globos vietų, atitinkančių privalomuosius reikalavimus. Gyvūnų globėjai, per nurodytą laikotarpį nesugebėję įgyvendinti reikalavimų, turės numatyti kitokias alternatyvas savo veiklai, kraštutiniais atvejais – šios veiklos atsisakyti.

VMVT inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas