Šventinę nuotaiką prekybos centre „Rašė“ uteniškiams kūrė „Juventus“ krepšininkai ir Utenos prekyba darbuotojai

Šį ketvirtadienį, gruodžio 20 dieną, prekybos centro „Rašė“ pirkėjus stebino po visą centrą išsibarstę ir kalėdinėmis kepuraitėmis pasidabinę aukštaūgiai. Dažnas uteniškis, besidomintis krepšiniu, lengvai galėjo atpažinti Utenos krepšinio komandos „Juventus“ žaidėjus, trumpam virtusius prekybos centro darbuotojais, mėsainių gamintojais, salotų maišytojais ir prizų teikėjais. Taip išradingai ir linksmai „Juventus“ ir UAB Utenos prekyba sumanė pasveikinti savo ištikimus gerbėjus ir klientus artėjančių švenčių proga.

Tik įžengus į prekybos centrą uteniškius pasitiko Utenos krašto gamintojų gėrybėmis nuklotas stalas, ant kurio netrūko nei įvairių rūkytos mėsos ir žuvies gaminių, nei raugintų daržovių, nei duonos gaminių ar saldumynų. Drąsiausi degustuotojai buvo vaikai, kurie mielai nusitverdavo tai imbierinį sausainį, tai kūčiuką, tai šakočio gabalėlį. Skanumynais užėjusiuosius vaišinę krepšininkai juokavo, kad vaišių stalas toks gausus, jog patiems norisi viską suvalgyti, o nesuvalgius jų nepaleis iš darbo vietos.

Paėjėjus galima buvo sutikti krepšinio komandos narius, virtusius pardavėjais-konsultantais ir sveriančius šviežią, vietoje išpjaustytą Anykščių r. užaugintą gyvulių mėsą, Utenos prekybos vietoje ką tik pagamintus vyniotinius ir mišraines ar konditerijos gaminius. Čia pat buvo gaminamos kalėdinės „Juventus” salotos su silke ir granatų sėklomis, kurias pjaustė ir dalijo pakaitomis tai vienas, tai kitas krepšininkas. Itin noriai prekybos centro svečiai ragavo ką tik paruoštus „Juventus” fanų mėsainius, o pirmieji 300 ne mažiau kaip už 10 eurų pirkę parduotuvės pirkėjai dalyvavo loterijoje be pralaimėjimų „Laimės ratas”, kur prizus laimėjusiesiems teikė Utenos krepšinio komandos žaidėjai. Laimėtojai nestokojo džiaugsmo ir gerų emocijų, o mažasis Dovydas, laimėjęs krepšinio kamuolį su „Juventus” krepšinio komandos narių parašais, nenustygo vietoje, trokšdamas jį išbandyti. Pakaitomis sportininkai dirbo ir parduotuvės kasoje, kur rimtai skenavo prekes ir skaičiavo pinigus.
Ir krepšininkai, ir pirkėjai viso renginio metu neslėpė šypsenų ir geros nuotaikos, ne vienas uteniškis prašė „Juventus” komandos narių autografų ar bendros nuotraukos.
Patys krepšininkai vieningai pripažino mėgstantys Utenos krašto gamintojų produkciją, todėl UAB Utenos prekyba iniciatyva „Utenos krašto gaminys. Palaikome savus” jiems itin prie širdies. Vidurio puolėjas Arminas Kleišys sakė dažnai apsiperkantis Utenos prekybai priklausančiose parduotuvėse. Krepšininkas patikino, kad itin mėgsta rūkytus mėsos gaminius, todėl dažnai gardžiuojasi „Rokiškio mėsinės” skilandžiu ar dešromis. Ant jo šeimos šventinio stalo būtinai puikuosis „Lašų duonos” kūčiukai, „Biržų duonos” skanėstai ir išskirtinio skonio „Bajorų” silkė.
Lengvasis krašto puolėjas Tomas Dimša Utenoje gyvena dar neilgai – vos du mėnesius, bet į Utenos prekybos parduotuves jau užsuko. Žaidėjas itin džiaugėsi kasdien šviežiai vietoje gaminamomis skaniomis salotomis ir mišrainėmis, kurios dabar jam aktualiausios ir perkamiausios, nes pats neturi daug laiko maistui gaminti.
Komandos kapitonas ir krašto puolėjas Arvydas Šikšnius prisipažino, kad kai pasiilgsta vietinių gamintojų produkcijos, visada užsuka į Utenos prekybos parduotuves, kur įsigyja gardžių dešrų, vietoje Utenos prekybos gamintų vyniotinių ar duonos gaminių. Silkės nemėgstantis sportininkas juokėsi, kad ant Kūčių stalo būtinai puikuosis Utenos krašto kepėjų kūčiukai ir rauginti Utenos rajono ūkininko R. Milio kopūstai.
Renginio pabaigoje UAB Utenos prekyba ir „Juventus” krepšinio komanda pjaustė šventinį Anykščių kepyklėlės „Jara Jums” tortą, kuriuo vaišino pirkėjus, ir linkėjo visiems uteniškiams gražių artėjančių švenčių.

Vytauto Ridiko nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas