Lietuviškų daržovių išsiilgę uteniškiai prekybos centrus iškeitė į turgų

Gegužės 10–12 dienomis šalies gyventojai raginami neiti į prekybos centrus ir juose nepirkti maisto. Tikimasi, kad didesnio dėmesio sulauks mažesnės parduotuvės ir turgūs.

Antradienio rytą apsilankėme Utenos turgavietėje ir paklausėme žmonių, ar jie palaiko iniciatyvą boikotuoti prekybos centrus. Mūsų kalbinti pašnekovai vieningai pritarė šiai idėjai ir daugelis jų sakė bent šiomis dienomis nežada daug išlaidauti maistui.
Nustebino, kad antradienį turguje lietuviški agurkai vis dar deficitas. Pomidorais (tiesa, nelietuviškais) prekiaujama vos keliose vietose, tačiau gyventojų susidomėjimas lietuviškais svogūnais, ridikėliais ar salotomis – ypač didelis. Prekeiviai trina rankomis – gyventojai, užuot šiomis dienomis ėję apsipirkti į prekybos centrus, bent jau daržovių įsigis turguose. Tiesa, kainos ir turguje nėra žemos: už pundelį tvarkingai surištų ridikėlių prašoma 50 centų, tiek pat už salotas, o už svogūnus prašoma 30 centų.
Turguje nuolat apsiperkanti uteniškė Neringa sakė retai užsukanti į prekybos centrus, kur pasitinka kosminės kainos. „Ir pieno produktai, ir duona, ir mėsa – viskas brangu. Nemėgstu prekybos centrų, tad dažnai apsiperku turguje ar mažesnėse parduotuvėse šalia namų. Kartais kainų nelabai ir žiūriu – visur jos panašios”, – įsitikinusi Neringa, jai pritarė ir Irena. Iš pensijos gyvenančiai miestelėnei tenka užeiti į kelias parduotuves, jose ieškoti tų maisto produktų, kurie yra pigesni. „Štai miesto centro parduotuvėje radau batonų už 24 centus, o paprastai jie kainuoja 29 centus”, – paaiškino Irena.
Prekeiviai dairosi į pirkėjus ir tikisi, kad šiomis dienomis pirkėjų neturėtų trūkti ir dėl gražių orų. Lietuviškomis daržovėmis prekiaujanti Bronė Dvarionienė sako nepastebėjusi didesnio pirkėjų antplūdžio. „Perkamumas panašus kaip ir visomis dienomis. Vieną dieną daugiau perka svogūnus, kitą – jau kitas prekes renkasi. Atvirai tariant, aš po didžiuosius prekybos centrus nevaikštau. Nemanau, kad šiomis dienomis prekybos centrai sulauks mažiau dėmesio – juk žmonės ir toliau eis apsipirkti. Kartais net nesinori eiti į prekybos centrus: visur tik akcijos, akcijos, o paskui paaiškėja, kad tų akcijų lyg ir nebuvo, nes kaina lieka ta pati”, – pasipiktinimą išreiškė uteniškė Bronė Dvarionienė.

Laikraščio „Utenos diena” inf., Deimantės Kazokaitės nuotr.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas