A. Tidikienė: „Stengsimės nenuvilti Prezidentės“

Rugsėjo 18 dieną Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Lietuvos šaulių sąjungos (LŠS) vadovybe. Susitikime buvo aptarta LŠS svarba aštrėjant geopolitinei situacijai regione. Taip pat kalbėta apie pasirengimą šalies gynybai. Sveikindama šaulius D. Grybauskaitė tvirtino, kad Lietuvos stiprybė yra neatsiejama nuo jos piliečių pasiryžimo ginti savo šalį.

„Aštrėjant geopolitinei situacijai, sutelkdama patriotiškai nusiteikusius aktyvius žmones, norinčius prisidėti prie valstybės gynimo, Lietuvos šaulių sąjunga atlieka ypatingą vaidmenį. Tai puikus pilietiškumo pavyzdys”, – sakė šalies vadovė.
Susitikime dalyvavo ir uteniškė Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės vadė Asta Tidikienė. Grįžusi iš Prezidentūros, ji „Utenos dienai” sakė, kad Lietuvos šaulių sąjungos vadovybė buvo sutikta labai šiltai. „Prezidentė pažadėjo mus globoti, tad tuo labai džiaugiamės. Ir mes stengsimės nenuvilti ir padėsim atgaivinti tautiškumą mokyklose”, – sakė A. Tidikienė.
Prezidentė pareiškė rėmusi bei remianti Šaulių sąjungą ir pasveikino vadovybę organizacijos atkūrimo 25-ųjų metinių proga. LŠS vadas ats. plk. ltn. Liudas Gumbinas įteikė Prezidentei Lietuvos šaulių sąjungos atkūrimo jubiliejinį ženklą.
Lietuvos šaulių sąjunga – tai savanoriška sukarinta pilietinės savigynos asociacija, kurios tikslai – stiprinti nacionalinį saugumą telkiant piliečius aktyviai prisidėti prie valstybės gynybinės galios didinimo, viešojo saugumo užtikrinimo, visuomenės pilietinio, patriotinio ir tautinio ugdymo. Organizaciją vienija beveik 7 tūkstančiai narių. Vien tik per 2014 metus į sąjungos veiklą įsijungė per 800 savanorių.

„Utenos dienos” ir Prezidentūros inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas