Nacionaliniame ekonomikos egzamine aktyviausia – Utenos miesto gimnazija

Profesionalių ekonomistų komisija išrinko Nacionalinio ekonomikos egzamino nugalėtojus. Karantino metu internetu vykusiame egzamine dalyvavo 11 000 žmonių, jį Lietuvos laisvosios rinkos institutas su LRT organizavo jau trečią kartą.

Utenos rajono gyventojai taip pat dalyvavo labai aktyviai. Ekonomines užduotis kovą vykusiame egzamine sprendė 167 uteniškiai. Utenos Dauniškio gimnazija yra dešimties Lietuvos aktyviausių mokyklų dešimtuke – nacionaliniame egzamine dalyvavo 65 jos mokiniai.

Uteniškiams egzaminą sekėsi laikyti šiek tiek prasčiau nei vidutiniam egzamino dalyviui, tačiau organizatoriai sakė, kad svarbiau ne rezultatai, o domėjimasis ekonomika. Vidutiniškai Lietuvos gyventojai teisingai atsakė į šiek tiek daugiau kaip pusę klausimų, nė karto nesuklydo 12 dalyvių.
„Džiaugiamės, kad Utenos gyventojai domisi ekonomika. Juk ji mus lydi kiekviename žingsnyje, ją išmanydami priimame geresnius sprendimus. Egzamino rezultatai rodo, kad žmonės gan gerai išmano pagrindinius ekonomikos principus ir dėsnius, pavyzdžiui žino, kodėl pirmosios braškės būna brangiausios ar kaip keisis rapsų pasiūla pakilus jų kainai. Kiek sunkiau sekasi numatyti ekonominės politikos pasekmes ar atsakyti, kaip skaičiuojamas BVP”, – teigė Lietuvos laisvosios rinkos instituto švietimo centro vadovė Marija Vyšniauskaitė.

Laisvosios rinkos instituto inf.

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas