Plastikiniai langai: gaminys, pasižymintis ypatingu populiarumu, tačiau apipintas mitais

Plastikiniai langai – vienas populiariausių pasirinkimų, tačiau mitų apie juos taip pat netrūksta. Tačiau labiausiai liūdina tai, kad net ir vienas mitas gali tapti priežastimi, dėl kurios potencialus pirkėjas priims klaidingų sprendimą. Tad tam, kad jų būtų kuo mažiau, mitų reikia pažinti kuo daugiau. Būtent tai ir pasiūlysime padaryti. Informacijos šaltinis: dmlangai.lt.

Mitas nr. 1 – geriausia rinktis baltos spalvos plastikinius langus, kadangi tik jie tarnaus ilgai bei patikimai

Keista, tačiau tuo tiki iš tiesų labai didelė dalis žmonių. Ir būtent tai yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl žmonės vengia pirkti spalvotus plastikinius langus. Vis dėlto, dėmesį verta atkreipti į tai, kad bet kokios spalvos plastikiniai langai, tarnauja lygiai taip pat ilgai bei patikimai, kaip ir baltos spalvos plastikiniai langai. Taigi, nėra jokios priežasties, kodėl turėtumėte atsisakyti spalvotų plastikinių langų.

Mitas nr. 2 – visiems plastikiniams langams yra taikoma vienodos trukmės garantija

Dėmesį verta atkreipti į tai, kad dauguma žmonių galvoja, kad visiems plastikiniams langams yra suteikiama vienodos trukmė garantija. Vis dėlto – nieko panašaus: skirtingi gamintojai taiko ir skirtingo laikotarpio garantiją. Tad prieš įsigydami plastikinius langus, atsakingai patikrinkite, kokios trukmės garantija bus suteikiama.

Mitas nr. 3 – visi plastikiniai langai užtikrina vienodą garso izoliaciją

Ne paslaptis, kad gyvenimas namuose kokybiškas yra tik tada, jei kokybiškai sulaikomas iš gatvės sklindantis triukšmas. Nors yra daugybė priemonių, gaminių padėti pasiekti šį efektą, verta akcentuoti, kad kokybiški plastikiniai langai – viena iš jų. Tačiau net ir šiuo atveju mitų netrūksta – nemaža dalis žmonių galvoja, kad visi plastikiniai langai garsą sulaiko vienodai. Tačiau iš tiesų yra ne taip. Tai, kaip gerai garsą sulaikys plastikiniai langai, priklausys nuo pasirenkamų stiklo paketų.

Mitas nr. 4 – plastikiniai langai šilumą namuose sulaiko lygiai taip pat gerai, kaip ir mediniai langai

Tai – dar vienas mitas. Verta pabrėžti, kad plastikiniai langai (priklausomai nuo konkretaus pasirinkimo), gali išsaugoti net 30 proc. daugiau šilumos nei mediniai langai. Taigi, jei planuojate įsigyti naujus langus ir vienas svarbiausių kriterijų yra tas, kad namuose būtų kuo šilčiau, tikrai turėtumėte teikti pirmenybę plastikiniams langams.

Mitas nr. 5 – baltos spalvos plastikinių langų neverta rinktis todėl, kad ant jų labai greitai bus pastebimi visi nešvarumai

Nors ant baltos spalvos plastikinių langų tikrai lengva pastebėti nešvarumus, nereikia pamiršti, kad tuo pat metu juos yra ir labai lengva pašalinti. Viskas, ko jums prireiks, tai – tik šluostė, valiklis ir kelios minutės jūsų laiko.

Mitas nr. 6 – jei bus naudojamas aukščiausios kokybės stiklo paketas, tai ir langas bus itin kokybiškas

Nors stiklo paketo kokybė iš tiesų yra labai svarbus kriterijus, negalima pamiršti ir dar vienos svarbios detalės. Tai – lango profilis. Tik naudojant aukščiausios kokybės lango profilius, bus galima užtikrinti aukščiausios kokybės galutinį rezultatą.

Mitas nr. 7 – plastikinių langų nereikia reguliuoti tol, kol nepastebimi kokie nors trikdžiai

Tai – dar vienas mitas. Jei jau pastebėjot, kokį nors trikdį, pavyzdžiui, tapo sunku atidaryti ar uždaryti langą arba atidarant jį ar uždarant, girdimas nepageidaujamas garsas, vadinasi, problema jau yra ir langas turėjo būti sureguliuotas gerokai anksčiau. Na, o, kad išvengtumėte netikėtumų, atminkite, kad plastikinius langus būtina reguliuoti bent du kartus per metus.

Mitas nr. 8 – atveriamų bei neatveriamų plastikinių langų kaina yra vienoda

Nieko panašaus – atveriami plastikiniai langai bent keliasdešimt eurų kainuos brangiau. Tačiau tikrai neturėtumėte taupyti šiuo klausimu – galimybė atverti langą, užtikrins kokybišką patalpų vėdinimą.

Mitas nr. 9 – Plastikiniai langai tinka tik klasikinio stiliaus pastatams

Tai – dar vienas mitas. Iš tiesų plastikinis langas puikiai tiks tiek moderniam didmiesčio pastatui, tiek kaimo sodybai.
Taigi, kaip matyti, iš tiesų netrūksta mitų, susijusių su plastikiniais langais. Klaidingi įsivaizdavimai neretai tampa priežastimi, kodėl žmonės priima netinkamus sprendimus – pasirenka netinkamus langus ir vėliau gailisi dėl savo sprendimo; netinkamai juos prižiūri ir t.t. Tikimės, kad pažinę tiek daug mitų apie plastikinius langus, būsite pasiruošę priimti tik pačius geriausius sprendimus ir tikrai neteks dėl jų gailėtis.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas