Velykų savaitgalį policija ragina likti namuose, o vykti bus galima tik išimtiniais atvejais

Artėjant savaitgaliui policijos pareigūnai stiprina savo pajėgas ir stengsis užtikrinti karantino reikalavimų užtikrinimą. Dirbs daugiau nei 3 000 pareigūnų, įvažiuojant į miestus ir miestelius bus įrengta apie 300 policijos postų. Policija vykdys tiek viešas, tiek kitas, viešai nematomas, technines priemones, kurios taip pat padės kontroliuoti asmenų judėjimą.

„Policija pasirengusi užtikrinti karantino reikalavimų laikymąsi ir kontroliuoti asmenų judėjimą tarp savivaldybių, tačiau tikime žmonių sąmoningumu ir manome, kad didžioji dalis piliečių liks namuose ir nerizikuos savo artimųjų sveikata. Tiems, kam dėl rimtos priežasties bus būtinybė nuvažiuoti į kitą savivaldybę, kartu su partneriais pasistengsime sudaryti tinkamas sąlygas,” – sakė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Asmenys, kuriems numatytos išimtys, turi turėti tai įrodančius dokumentus. Tai gali būti tiek popieriniai dokumentai, tiek nufotografuoti dokumentai elektroninėse laikmenose (pvz. mobiliajame telefone, plančetėje ir pan.). Asmenims, kurie neturės dokumentų, teks įrodyti, kad jie turi atitinkamą pagrindą važiuoti į kitos savivaldybės teritoriją, todėl jiems teks užtrukti ilgiau bendraujant su pareigūnais.
Pareigūnai dirbs ne tik keliuose, bet taip pat patruliuos ir viešose vietose, kontroliuos asmenis, kuriems skirta izoliacija, ar tuos, kurie pažeidinėja karantino reikalavimus. Policija tuo pačiu reaguos ir į kitus pranešimus apie pažeidimus ar nusikalstamas veikas.
Policijos pareigūnams viešąją tvarką ir žmonių saugumą padės užtikrinti savivaldybių, policijos rėmėjų, Viešojo saugumo tarnybos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Vadovybės apsaugos departamento, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos pareigūnai. Kartu dirbs ir karo policija bei Šaulių sąjungos nariai.
„Jei žmonėms kils klausimų, specialiai visą šventinį savaitgalį dirbs policijos informacijos centras, kuris teiks žmonėms visą būtiną informaciją. Jei žmonėms būtina vykti ir jie turi klausimų, raginame pasiskambinti mūsų specialistams policijos informacijos tel. 8700 60 000, susirinkti visą būtiną informaciją, kad galėtų ramiai leistis į kelionę,” – kvietė policijos vadovas.
Nuo balandžio 3 dienos policija surašė beveik 550 protokolų dėl izoliacijos ar karantino pažeidimų.

Lietuvos policijos inf.

 

Nėra pranešimų, kad būtų rodomas

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami video

Aktualijos

Featured

Ignalinos naujienos

Įvairenybės

Jaunimas

Kaimas